21 augustus 2012
 

Lamborghini

Lamborghini kondigt 50-jarig jubileum aan

Autozine
21 augustus 2012 | Volgend jaar bestaat Automobili Lamborghini 50 jaar. Het merk heeft nu al bekend gemaakt dat het ter ere hiervan in mei 2013 de grootste Lamborghini-rally ooit houdt. Ook lanceerde het merk de jubileumwebsite Lamborghini50.com en onthulde het een speciaal jubileum-logo.
AutoCoach
Info

De plannen voor de viering van het merkjubileum werden bekend gemaakt tijdens de 'Quail' en het Concorso Italiano, twee exclusieve Vintage Car-evenementen in het Amerikaanse Monterey. Daar kon het publiek bovendien voor het eerst live kennismaken met de Urus SUV Concept en de Sesto Elemento. Bij deze gelegenheid onthulde CEO Stephan Winkelmann ook het jubileumlogo bestaande uit het getal '50' boven het woord 'Anniversary'. Het logo is uitgevoerd in de dynamische en scherpe stijl die ook de Lamborghini-modellen kenmerkt.

Lamborghini

Het hoogtepunt van de jubileumfestiviteiten vindt plaats in mei 2013. In de week dat het precies 50 jaar geleden is dat Lamborghini werd opgericht en de eerste steen voor de fabriek in Sant'Agata Bolognese werd gelegd, vindt de Lamborghini 50th Anniversary Tour plaats. Van 7-13 mei komen Lamborghini-eigenaren en -dealers vanuit de hele wereld aan de start met in totaal honderden, veelal unieke modellen van het merk. De totale lengte van de rally bedraagt ruim 1.200 km. Daarbij worden onder meer Milaan, badplaats Forte dei Marmi, Rome, Orvieto en Bologna aangedaan. Op zaterdag 11 mei worden de festiviteiten afgesloten met een grootse optocht naar de fabriek in Sant'Agata Bolognese.

Ter gelegenheid van het (naderende) jubileum heeft Lamborghini de website lamborghini50.com gelanceerd. Hier vinden eigenaren en liefhebbers het laatste nieuws over de festiviteiten en natuurlijk de Anniversary Tour. Via de site kunnen eigenaren zich hiervoor inschrijven. Ook is er een gedetailleerd tourschema zodat liefhebbers precies weten wanneer ze waar moeten zijn om het jubileumfeest mee te vieren.

Lamborghini

Lamborghini doneert 10% van de sponsorinkomsten die door het jubileum worden gegenereerd aan een fonds dat bijdraagt aan de wederopbouw van de regio Emilia Romagna, waar Lamborghini is gevestigd. Deze regio werd in mei dit jaar getroffen door een aardbeving.

Dutchlease
Lamborghini Huracan Performante SpyderLamborghini Huracan Performante Spyder
6 maart 2018
Lamborghini introduceert UrusLamborghini introduceert Urus
4 december 2017
Lamborghini introduceert Huracan SpyderLamborghini introduceert Huracan Spyder
15 september 2015
Lamborghini kondigt SUV aanLamborghini kondigt SUV aan
28 mei 2015