21 oktober 2013

Lamborghini Veneno

Lamborghini brengt Veneno Roadster uit

21 oktober 2013 - Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het merk heeft Automobili Lamborghini met de Veneno Roadster één van de meest extreme supersportwagens ooit onthuld. Exclusiviteit is gewaarborgd, want slechts negen exemplaren van de roadster zullen de fabriek in Sant'Agata Bolognese verlaten. De Lamborghini Veneno Roadster wordt in de loop van 2014 toegewezen aan negen kopers tegen een prijs van 3,3 miljoen euro exclusief belastingen.

Dankzij een maximumvermogen van 552 kW (750 pk) accelereert de Veneno Roadster in 2,9 seconden van 0 naar 100 km/u. Het vermogen is afkomstig van een 6.5-liter twaalfcilinder krachtbron, gekoppeld aan een extreem snel schakelende ISR-transmissie met vijf keuzestanden, permanente all-weel-drive en een racechassis met een pushrod ophanging en horizontale veer/demper units.

Lamborghini

Het systematisch gebruik van koolstofvezel maakt de Veneno Roadster tot een echte lichtgewicht, getuige ook het leeggewicht van 1.490 kg. Daarmee profiteert de Veneno Roadster van een vermogen-gewichtverhouding van 1,99 kg/pk.

Ondanks een aerodynamische setup die is gericht op het genereren van maximale downforce, heeft de Veneno Roadster een uitzonderlijk lage luchtweerstand waardoor hij in staat is een topsnelheid van 355 km/u op de klokken te toveren.