13 september 2010
Kia Sportage (2010 - 2015)

Kia Sportage (2010 - 2015)

Kia Sportage krijgt milieucertificaat

Autozine
13 september 2010 | De nieuwe Kia Sportage heeft een internationaal erkend milieucertificaat ontvangen. Na een onderzoek naar alle milieuaspecten, van productie tot dagelijks gebruik en recycling, certificeerde de TÜV Nord de derde generatie van deze SUV. De Sportage ontving het certificaat omdat hij gedurende de gehele levensduur voldoet aan de strikte milieunormen van ISO-14040.

Op zoek naar een Kia Sportage?
bynco heeft er 19 vanaf € 14.999,-

Kia Sportage (2010 - 2015)

De nieuwe Sportage wordt geproduceerd in Kia's Europese fabriek in Zilina, Slowakije. De fabriek werd gecertificeerd in 2007 volgens de ISO-14001 'Environmental Management System' normering en de faciliteit kreeg het certificaat toegekend als zijnde een milieuvriendelijke fabriek. Veel van de productie- en afvalmanagementtechnologieën die in Zilina worden gebruikt, behoren tot de meest moderne in de wereld. De Kia cee'd, die in Zilina wordt gebouwd, was de eerste door een Koreaanse autofabrikant geproduceerde auto die werd gecertificeerd volgens de ISO-14040 'life cycle assessment' eisen.

Kia Sportage (2010 - 2015)

Tot de relevante verbeteringen van de Sportage op het gebied van milieuvoorzieningen behoort de belangrijke gewichtsverlaging van de auto. Hoewel de derde generatie van de compacte SUV in lengte is toegenomen tot 4,44 meter (een toename van 9 cm) is het gewicht met 87kg tot 160 kilogram teruggebracht, afhankelijk van de specificatie van de auto. De nieuwe Sportage maakt gebruik van de nieuwste brandstofbesparende technologieën en is binnenkort leverbaar met een start-stop systeem en vier geavanceerde motoren, waaronder een nieuwe 1.7-liter diesel en Kia's eerste benzinemotor met directe brandstofinjectie. Deze motoren worden vanaf het einde van dit jaar leverbaar en de meest ecovriendelijke versie van de Sportage zal dan een CO2-emissie hebben van minder dan 140 g/km.

De ISO-14040 norm beschrijft de principes van en het raamwerk voor een vergelijkend, productgerelateerde life cycle assessment (LCA). Voor auto's betreft dit ondermeer de analyse van het energieverbruik en de emissies alsmede het onderzoek van de impact tijdens de gehele levensduur: van het ruwe materiaal en de productie van componenten tot de productie van de auto in de fabriek en uiteindelijk de recycling. De invloed op het milieu wordt onderzocht en de verbetering ten opzichte van het voorgaande model worden inzichtelijk gemaakt.

De geschiedenis van de TÜV (Technical Inspection Association) heeft zijn oorsprong in de 19e eeuw bij de inspectie van boilers. De TÜV Nord, met het hoofdkantoor in Hannover, Duitsland, heeft meer dan 10.000 medewerkers wereldwijd in zeventig landen. De activiteiten van dit instituut variëren van de technische inspectie van krachtstations, vliegtuigen en voertuigen tot veiligheidsnormeringen voor voedsel en dieren en de certificering van ethische managementsystemen.

AutoCoach
Kia Sportage nu in 3 X-treme versiesKia Sportage nu in 3 X-treme versies
2 juli 2015
Kia roept Sportage terugKia roept Sportage terug
19 mei 2014
Kia lanceert Sportage VibeKia lanceert Sportage Vibe
1 oktober 2013
Kia Sportage nu ook met 1.7 CRDi motorKia Sportage nu ook met 1.7 CRDi motor
7 januari 2011
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum