5 maart 2008
Kia Soul (2009 - 2014)

Kia Soul

Kia toont Soul concept cars in Geneve

Autozine
5 maart 2008 | Kia onthult drie Kia Soul conceptauto's tijdens de 78e Salon de l'Automobiles in Genève. Ze belichten een geheel nieuwe 'fun'-kant van Kia.
AutoCoach

De conceptauto's – de Soul Diva, de Soul Burner en de Soul Searcher – zijn ontworpen door het Europese designteam van Kia. Het trio conceptauto's geeft een kijk op de nieuwe serieproductieauto die in september tijdens de Parijs Motor Show zijn werelddebuut zal beleven.

Kia Soul (2009 - 2014)

De Kia Soul Diva is bedoeld voor de modebewuste vrouw. De Soul Diva is als een supermodel met een aura van glamour, een beetje opzichtig maar ook speels en grappig. Het interieur met leer en glitter kent een gevarieerde kleurstelling met zwart, wit en goud. Het komt tot uiting door het getinte glazen dak over de gehele daklengte. De stoelen zijn bekleed met 'glossy' zwart imitatieleer en voorzien van speciaal stiksel. De vloer is bedekt met hoogpolige zwarte 'Pony-hide' vloerbedekking.

Kia Soul (2009 - 2014)

De Kia Soul Burner is helemaal zwart, afgewisseld met rode accenten. Op de zwarte, satijnen lak is een tattoo in glanzend zwart afgebeeld, waardoor het lijkt alsof deze over de motorkap kruipt. Ook 'klimt' een kleine draak over de C-stijl omhoog. In de voorbumper zijn op de hoeken L-vormige LED's gemonteerd die ook overdag branden. De twee rechtopstaande uitlaatpijpen zijn eveneens aan de buitenste zijden van de bumper gemonteerd. De Soul Burner heeft vier aparte sportstoelen en de gehele interieurbekleding is horizontaal onderverdeeld; boven de afscheiding is alles afgewerkt in de kleur mat-rood, eronder is alles zwart.

Kia Soul (2009 - 2014)

De Kia Soul Searcher, met zachte kleuren en stoffen, is in het drukke stadsverkeer een 'comfort-zone' op vier wielen. Voor de motorkap, het elektrisch bedienbare vouwdak, het achterpaneel, evenals het dashboard, de deurpanelen en het stuurwiel is bewerkt leer gebruikt. Binnen zijn de vloer en de stoelen afgewerkt met grijs-beige vilt.

KwikFit
Kia Soul ondergaat faceliftKia Soul ondergaat facelift
23 december 2011
eCollectionbyKia uitgebreid met SouleCollectionbyKia uitgebreid met Soul
13 mei 2011
Soul PicardbyKia is 2e eCollectionbyKiaSoul PicardbyKia is 2e eCollectionbyKia
27 november 2009
Gratis lichtmetalen velgen voor Kia SoulGratis lichtmetalen velgen voor Kia Soul
7 oktober 2009
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum