27 mei 2009
Kia Soul (2009 - 2014)

Kia Soul (2009 - 2014)

Kia Soul scoort vijf sterren in EuroNCAP botsproef

Autozine
27 mei 2009 | De nieuwe Kia Soul heeft de maximale score van vijf sterren ontvangen tijdens de recente Euro NCAP botsproeven waarvan de resultaten vandaag bekend zijn gemaakt. Dankzij dit resultaat, met een score van 87% voor de bescherming van de inzittenden, 86% voor de veiligheid van kinderen en 86% voor de veiligheidsuitrusting, behoort de Kia tot de veiligste gezinsauto's in het B-segment.

Tijdens de ontwikkeling van de Soul werkten de ingenieurs van Kia in eerste instantie met name aan een optimale actieve veiligheid, met een goed zicht voor de bestuurder, een directe besturing, wendbare eigenschappen en krachtige remprestaties. Kenmerken waarmee Kia-rijders in staat zijn ongevallen te voorkomen en andere gevaren in het dagelijkse verkeer te vermijden.

Kia Soul (2009 - 2014)

Iedere Soul beschikt als onderdeel van die filosofie bijvoorbeeld standaard over ESP. Daarnaast is de Soul standaard uitgerust met TCS (all-speed Traction Control Systeem) en BAS (emergency Brake Assistance Systeem).

Wanneer een ongeval onvermijdbaar is, beschermt de Kia Soul zijn inzittenden met een reeks standaard passieve-veiligheidsvoorzieningen. Te beginnen met een sterke, geheel uit staal vervaardigde carrosserie. Het vijfdeurs koetswerk van de Soul kwam tot stand met behulp van geavanceerde computer-aided design- en 'closed loop' engineeringtechnieken. Bovendien heeft Kia op belangrijke onderdelen extra hoogwaardig staal toegepast, om de inzittenden zowel bij aanrijdingen van voren, van opzij als van achteren en wanneer de auto over de kop slaat optimale bescherming te bieden.

Kia Soul (2009 - 2014)

Iedere Soul is standaard uitgerust met dubbele airbags vóór, zijairbags vóór en gordijnairbags over de gehele lengte van de auto (om de inzittenden op beide zitrijen te beschermen). Verder krijgt de Soul standaard in hoogte verstelbare gordels voor de voorstoelen, met voorspanners en spankrachtbegrenzers, en drie driepuntsgordels voor de inzittenden achterin. Tot slot zijn alle Soul-uitvoeringen uitgerust met actieve hoofdsteunen op de voorstoelen.

XLLease
Kia Soul ondergaat faceliftKia Soul ondergaat facelift
23 december 2011
eCollectionbyKia uitgebreid met SouleCollectionbyKia uitgebreid met Soul
13 mei 2011
Soul PicardbyKia is 2e eCollectionbyKiaSoul PicardbyKia is 2e eCollectionbyKia
27 november 2009
Gratis lichtmetalen velgen voor Kia SoulGratis lichtmetalen velgen voor Kia Soul
7 oktober 2009
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum