16 juli 2008
Kia Soul (2009 - 2014)

Kia Soul

Nieuwe Kia Soul in Europa met twee 1.6-liter motoren

Autozine
16 juli 2008 | Kia heeft bekend gemaakt dat de compleet nieuwe Kia Soul in Europa beschikbaar zal komen met twee 1.6-liter motoren. Met de verkoop van de Soul in Europa zal in februari 2009 een aanvang worden gemaakt.
AutoCoach

Zowel de viercilinder benzine- als dieselmotor is gebaseerd op de 16-kleppen DOHC krachtbron die ook is gemonteerd in de Kia cee'd. De nieuwe Soul die uitsluitend als vijfdeurs hatchback op de markt komt, is 4.105 mm lang en heeft een wielbasis van 2.550 mm. De hoogte is 1.610 mm en de breedte, zonder buitenspiegels, is 1.785 mm.

Kia Soul (2009 - 2014)

Aan de vooravond van de British International Motor Show, die volgende week haar deuren opent, zegt Peter Schreyer, Kia's Chief Design Officer: "De drie SOUL conceptcars die eerder dit jaar voor het eerst te zien waren op de Show van Genève, zullen ook in Londen hun opwachting maken. De reacties van de media en het publiek waren overweldigend positief. De SOUL conceptcars wijken niet veel af van het productiemodel. Ik ben er dan ook zeker van dat iedereen kan zien dat dit model nieuwe maatstaven zal zetten en veel automobilisten, ongeacht hun leeftijd, aan zal trekken".

De drie studiemodellen die in Londen worden getoond – SOUL Burner, SOUL Diva en SOUL Searcher – zijn ontworpen door Kia's Europese designteam, aangevoerd door Gregory Guillaume, dat onder leiding staat van Peter Schreyer. Ze zijn doorontwikkelingen van het originele SOUL conceptmodel dat is ontworpen door de designstudio's van Kia in California en Korea. Die eerste SOUL werd in 2006 tijdens de Detroit Motor Show gepresenteerd.

Vooruitlopend op de wereldpremière van het serieproductiemodel van de Kia Soul op 2 oktober tijdens de Parijse Autoshow licht Gregory Guillaume de positie van de nieuwste Kia toe: "Omdat de Soul niet een vervanging is van een bestaand model en ontworpen is om een unieke rol te spelen binnen Kia's wereldwijde productgamma, zal hij een trendsetter zijn. De Kia Soul is een onderscheidend model en zal door zijn opvallende vormgeving een specifieke doelgroep aanspreken".

Kia Soul (2009 - 2014)

De productie van de Soul zal vanaf november 2008 plaatsvinden in Korea. Kopers krijgen de mogelijkheid hun Soul een individuele en persoonlijke touch te geven dankzij talloze opties en accessoires.

Kia Soul ondergaat faceliftKia Soul ondergaat facelift
23 december 2011
eCollectionbyKia uitgebreid met SouleCollectionbyKia uitgebreid met Soul
13 mei 2011
Soul PicardbyKia is 2e eCollectionbyKiaSoul PicardbyKia is 2e eCollectionbyKia
27 november 2009
Gratis lichtmetalen velgen voor Kia SoulGratis lichtmetalen velgen voor Kia Soul
7 oktober 2009
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum