24 augustus 2016
Kia Rio

Kia Rio

Kia kondigt nieuwe Rio aan

Autozine
24 augustus 2016 | Kia geeft met de vierde generatie van de Rio een vervolg aan een wereldwijd succesnummer. De nieuwe Kia Rio maakt zijn werelddebuut op de Autosalon van Parijs (1 t/m 16 oktober 2016). De Europese verkoop van de nieuwe Rio start in het eerste kwartaal van 2017. Prijzen maakt Kia op een later moment bekend.
 

De nieuwe Rio heeft een modern exterieur- en interieurdesign, ontworpen in de designcentra van Kia in Duitsland en Californië, in nauwe samenwerking met het hoofddesigncentrum van Kia in Namyang, Zuid-Korea. Strakke lijnen en vloeiende oppervlakken geven de nieuwe Kia Rio een onderscheidend karakter, terwijl de langere motorkap en dito overhang aan de voorzijde, de grotere wielbasis en de rechtop geplaatste C-stijl zorgen voor een krachtiger, uitgebalanceerd uiterlijk.

Kia Rio

De nieuwe generatie van de Kia Rio belooft kopers niet alleen toonaangevend gebruiksgemak, maar ook vooruitstrevende veiligheidssystemen, de modernste connectiviteitsvoorzieningen en een prettiger rijgedrag. De Rio is wereldwijd het bestverkopende model van Kia. Alleen al in 2015 verkocht Kia wereldwijd meer dan 473.000 exemplaren.

Kia Rio

De stand van Kia is te vinden in Hal 3 van de Paris Expo Porte de Versailles.

Kia Rio