16 september 2016
Kia Rio

Kia Rio

Kia geeft specificaties nieuwe Rio vrij

Autozine
16 september 2016 | In aanloop naar de Parijs Motorshow maakt Kia nu al de specificaties bekend van de vierde generatie Rio. De nieuwe Rio is ontworpen in de designcentra van Kia in Duitsland en Californië, in nauwe samenwerking met het hoofddesigncentrum van Kia in Namyang, Zuid-Korea. Kia produceert de Rio in de Sohari-fabriek in Zuid-Korea. De introductie op de Nederlandse markt vindt plaats in het eerste kwartaal van 2017.
IkRij.nl
 

De nieuwe Kia Rio heeft een strak en modern, nieuw uiterlijk, dankzij strakke lijnen en vloeiend verlopende oppervlakken. De Rio kenmerkt zich verder door een langere motorkap en overhang aan de voorzijde, een lagere daklijn en een 'bijna' rechtop geplaatste C-stijl en achterruit. Dankzij de mistlampen die meer op de hoeken van de voorbumper zijn geplaatst en de lagere en bredere 'tiger nose grille', oogt de Rio nog breder.

Kia Rio

De nieuwe Kia Rio is langer (+15 mm), breder (+5 mm), lager (-5 mm) en heeft dankzij zijn toegenomen afmetingen aanzienlijk meer binnenruimte dan zijn voorganger. De nieuwkomer biedt ten opzichte van zijn voorganger meer hoofd-, been- en schouderruimte. Bovendien bedraagt de bagageruimte (VDA) nu 325 liter (+ 37 liter).

Kia Rio

Het nieuwe dashboard van de nieuwe Kia Rio heeft een compleet nieuwe lay-out, met een betere ergonomie en aanzienlijk minder knoppen, en is echt gericht op de bestuurder. De Rio heeft een 7-inch touchscreen, gekoppeld aan een audiosysteem met zes speakers. Het infotainmentsysteem is leverbaar met Android Auto (5.1 of hoger) of Apple CarPlay ondersteuning (iPhone 5 of nieuwer). Hiermee zijn ook persoonlijke smartphoneapplicaties, zoals navigatie-, muziek- en SMS-diensten, optimaal te benutten in de auto. De Kia Rio is daarnaast de eerste auto in het B-segment met zowel vóór- als achterin een USB-aansluiting, waarmee een koppeling kan worden gemaakt met het infotainmentsysteem.

Kia Rio

De Kia Rio is leverbaar met een smart key met start/stop knop, verwarmbare voorstoelen, een verwarmbaar stuurwiel, regensensor en automatisch inschakelend dimlicht. Ook cruise control met snelheidsbegrenzer en parkeerassistentie achter met achteruitrijcamera zijn leverbare mogelijkheden.

Kia Rio

De nieuwe Rio is onder andere standaard uitgerust met een voertuigstabiliteitssysteem en een elektronisch stabiliteitsprogramma. Verder is de Rio de eerste auto in het B-segment met automatische noodremassistentie met voetgangersherkenning. Dit systeem maakt gebruik van radartechnologie en wordt gekoppeld aan de rijbaanassistentie, die de bestuurder erop attendeert als de auto de rijstrook dreigt te verlaten zonder richting aangeven.

Kia Rio

Kia biedt voor de nieuwe Rio in Nederland (vooralsnog) de keuze uit vier motoren, waaronder de nieuwe, driecilinder turbobenzinemotor 1.0 T-GDi, leverbaar met 73 kW (100 pk) of 88 kW (120 pk). Voor dieselrijders maakt Kia de Rio in Nederland beschikbaar met een 1.4 dieselmotor, met 52 kW (70 pk) of 66 kW (90 pk).

Kia Rio

Het onderstel werd compleet herzien en voorzien van onder andere; een McPherson-voorwielophanging en een torsiebalk voor de achteras. Deze veranderingen beloven meer rijplezier, door een directere besturing en meer gevoel op de weg.

De Kia Rio is wereldwijd het bestverkopende model van Kia. Alleen al in 2015 verkocht Kia wereldwijd meer dan 473.000 exemplaren. Vorig jaar waren dat er in Europa nog meer dan 64.000 exemplaren, goed voor 17% van de totale Europese Kia-verkopen. Kia verwacht dat de nieuwe Rio in het eerste verkoopjaar meer dan 100.000 Europese kopers zal aantrekken.