19 september 2008
Kia Pro_Cee'd (2007 - 2013)

Kia Pro_Cee'd (2007 - 2013)

Winnaar Kia pro_cee'd Driving Challenge 2008 bekend

Autozine
19 september 2008 | Kia Nederland heeft dit jaar voor de eerste maal de 'pro_cee'd Driving Challenge' georganiseerd. Automobilisten, ouder dan 23 jaar, konden zich op diverse manieren aanmelden voor de competitie waarbij de deelnemers kennis konden maken met de dynamische rijeigenschappen van de sportieve Kia pro_cee'd. Na een finale op Circuit Park Zandvoort werd Wilko Mertens uitgeroepen tot winnaar van de 'Kia pro_cee'd Driving Challenge 2008'. Hij mocht de sleutels in ontvangst nemen van een pro_cee'd 1.4 CVVT Challenge.

Winnaar Wilko Mertens (23) uit Zeewolde kreeg symbolisch de sleutels van de hoofdprijs - een pro_cee'd 1.4 Challenge - overhandigd, maar hij bleek inmiddels een echte pro_cee'd liefhebber te zijn geworden. Wilko besloot met een kleine eigen bijdrage de auto te upgraden naar een luxe pro_cee'd 1.6 X-clusive. "Het was een superleuke dag op het circuit. Het slot kon natuurlijk niet mooier, het winnen van de eerste prijs", aldus de gelukkige winnaar. "Ik ben diep onder de indruk geraakt van de kwaliteiten van de pro_cee'd. Die Challenge-uitvoering is natuurlijk al helemaal compleet, maar ik houd ook van extra luxueuze items, zoals lederen bekleding, parkeersensoren, regensensoren en 17 inch lichtmetalen velgen. En die vind ik allemaal terug in super-de-luxe X-clusive, dus die staat binnenkort bij mij voor de deur".

Kia Pro_Cee'd (2007 - 2013)

Begin september streden in totaal drieënveertig deelnemers om het winnen van de pro_cee'd 1.4 Challenge. De finalisten hadden zich geplaatst via een voorronde bij één van de drieëntwintig deelnemende dealers of via een online competitie op Kia.nl. De actie was een groot succes, want ruim drieduizend deelnemers hadden zich aangemeld voor de Challenge.

Huib Stad, Marketing Manager van Kia Nederland: "Kia is met de pro_cee'd de weg ingeslagen van de sportieve hatchbacks en we merken dat we met dit Kia-model een voor ons geheel nieuwe doelgroep aantrekken. De pro_cee'd speelt dan ook een belangrijke rol in het verder versterken van het merkimago en het vergroten van onze merkbekendheid. Volgend jaar zullen wij dan ook zeker weer een Driving Challenge organiseren. Overigens is dat een actieve marktbenadering die wij ook toepassen voor andere modellen. Zo organiseren wij voor eigenaren van onze 4x4-modellen interessante offroad-activiteiten".

De finalisten werden tijdens de nationale finale op het circuit van Zandvoort door Jeroen Bleekemolen beoordeeld op hun rijkwaliteiten tijdens een masterclass. Onder begeleiding van Jeroen en enkele rij-instructeurs moesten de kandidaten hun rijvaardigheden tonen in een Kia pro_cee'd tijdens diverse rijproeven waarbij zaken als remmen, slalom, uitwijken en ideale lijnen rijden op het circuit centraal stonden.

XLLease
Facelift voor Kia pro_cee'dFacelift voor Kia pro_cee'd
6 januari 2011
Kia presenteert bodykit voor Pro_Cee'dKia presenteert bodykit voor Pro_Cee'd
5 februari 2009
Kia pro_cee'd 1.4 CVVT als ChallengeKia pro_cee'd 1.4 CVVT als Challenge
21 april 2008
Kia start pro_cee'd Driving ChallengeKia start pro_cee'd Driving Challenge
28 februari 2008
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum