20 september 2006
Kia Pro_Cee'd (2007 - 2013)

Kia Pro_Cee'd (2007 - 2013)

Kia toont Pro Cee'd conceptcar

Autozine
20 september 2006 | Kia Motors heeft de eerste afbeeldingen getoond van haar nieuwste concept car die zijn debuut later deze maand zal beleven tijdens de Paris Motor Show. De showauto met de naam pro_cee'd, is gebaseerd op de toekomstige driedeurs hatchback van het volledig nieuwe Kia cee'd C-segment model. Deze vijfdeurs gezinsauto beleeft in Parijs productierijp zijn wereldpremiere en zal vanaf november 2006 in Slowakije worden gebouwd in de allereerste Europese Kia-fabriek.
AutoCoach

"Voortbordurend op de oorspronkelijke cee'd concept car, die wij eerder dit jaar tijdens de Autoshow van Geneve lieten zien, was onze designopdracht voor de pro_cee'd het creeren van een teaser voor de volledig nieuwe Kia cee'd sporty hatch. Deze zal vanaf december 2007 het derde model in de cee'd reeks worden, na de vijfdeurs versie en de wagon", legt Gregory Guillaume, Chief Designer van het Kia European Design Centre, uit. Het uiterlijk van de pro_cee'd met zijn dynamische uitstraling komt derhalve tamelijk overeen met dat van het toekomstige Kia ceed sporty hatch, 3-deurs model.

Kia Pro_Cee'd (2007 - 2013)

"De kleurstelling speelt een belangrijke rol om het stoere imago van de pro_cee'd concept auto te versterken. Wij noemen de buitenkleur Cashew en dat is een gedurfde kleur voor een showauto", beschrijft Guillaume zijn creatie. "De kleur lijkt op een unilak, maar heeft toch een gering percentage pigmentkorrels dat zorgt voor een discrete twinkeling. Volgens mij werkt die kleur prima in contrast met de chromen en matzwarte elementen in het exterieur, zoals de buitenspiegels en de speciale wielen, zodat de solide vormen van de auto perfect tot uiting komen" .

De wielen zijn tweedelig en voorzien van vijf dubbele spaken met een verzonken, zwart poeder coated hart en gepolijste, bolle buitenste randen op de spaken. Deze spectaculaire wielen zijn uitgerust met 265/30 R19 laagprofiel banden. Tot de andere kenmerken die de pro_cee'd en sporty hatch modellen gemeen zullen hebben behoren de lage daklijn (25 mm lager vergeleken met de vijfdeurs cee'd) en de met chroom afgewerkte vlakke zijruiten waardoor een robuust en sportief ontwerp voor de ruiten is ontstaan.

Het pro_cee'd interieur is ontworpen om plaats te bieden aan vier inzittenden en is zodanig ontworpen dat een sterk prestatiegericht gevoel is gecreeerd met diepzwarte oppervlakken. Net zoals bij het uiterlijk zijn ook in het interieur chromen en matzwarte elementen gebruikt, maar binnenin lijken deze te zweven temidden van stukken lederen bekleding. In het zicht van de bestuurder hebben drie ronde, verzonken instrumenten een plaats gevonden in het instrumentenpaneel, ieder met een eigen metalen omhulsel onder een centrale afdekking, die ook boven het dashboard lijkt te zweven.

Kia Pro_Cee'd (2007 - 2013)

Het creatieve proces voor pro_cee'd begon in april, toen het internationale ontwerp-team van Kia in Rüsselsheim, onder leiding van designchef Gregory Guillaume, het werk aan de productieversie van de Kia cee'd sporty hatch had afgerond en zijn aandacht volledig kon richten op de showauto voor Parijs. "Net zoals de vijfdeurs cee'd, die zijn wereldpremiere in Parijs beleeft, zal de nieuwe cee'd sporty hatch een echt Europees product zijn, ontworpen in Europa en gemaakt in Europa. Maar waar de vijfdeurs een gezinsauto is met een uitstekende handling, zal deze versie van de cee'd zich richten op de doelgroep van jonge automobilisten die op zoek zijn naar een sportieve look en sportieve prestaties", zegt Guillaume.

Wittebrug
Facelift voor Kia pro_cee'dFacelift voor Kia pro_cee'd
6 januari 2011
Kia presenteert bodykit voor Pro_Cee'dKia presenteert bodykit voor Pro_Cee'd
5 februari 2009
Winnaar Kia pro_cee'd Challenge bekendWinnaar Kia pro_cee'd Challenge bekend
19 september 2008
Kia pro_cee'd 1.4 CVVT als ChallengeKia pro_cee'd 1.4 CVVT als Challenge
21 april 2008
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum