26 juli 2007
Kia Pro_Cee'd (2007 - 2013)

Kia Pro Cee'd

Kia onthult driedeurs Pro-cee'd

Autozine
26 juli 2007 | Kia heeft de eerste foto onthuld van de driedeurs Kia Pro-cee'd hatchback. De auto beleeft op 13 september zijn wereldpremiere beleeft tijdens de komende Frankfurt International Motor Show.

Het nieuwe serieproductiemodel is gebaseerd op de eerdere pro_cee'd conceptauto, die vorig jaar tijdens de Paris Motor Show werd getoond. De driedeurs Kia Pro-cee'd is ontworpen door het Europese designteam van Kia, dat onder leiding staat van Chief Design Officer Peter Schreyer.

Kia Pro_Cee'd (2007 - 2013)

"De nieuwe Kia Pro-ceed is langer, lager en lichter dan het vijfdeurs zustermodel en zal garant staan voor ultiem rijplezier", aldus Cor Baltus, Managing Director van Kia Nederland, die zich uitermate verheugd toont over de nieuwe aanwinst van Kia. "Ons nieuwe driedeursmodel combineert stijl met praktische gebruiksmogelijkheden en deze Kia gaat een grote aantrekkingskracht uitoefenen op onze bestaande klanten en zal daarnaast ook consumenten die nu een ander merk rijden, de weg naar onze showrooms wijzen".

De Pro-cee'd wordt geproduceerd in Slowakije en is het derde lid van de Kia cee'd-familie, naast de vijfdeurs cee'd en de recent gepresenteerde Sporty Wagon, die in september zijn opwachting zal maken in de showroom van de Nederlandse Kia-dealers.

De productiestart van de Pro-ceed staat gepland voor begin november, terwijl Kia uiterlijk begin 2008 zal beginnen met de verkoop.

Wittebrug
Facelift voor Kia pro_cee'dFacelift voor Kia pro_cee'd
6 januari 2011
Kia presenteert bodykit voor Pro_Cee'dKia presenteert bodykit voor Pro_Cee'd
5 februari 2009
Winnaar Kia pro_cee'd Challenge bekendWinnaar Kia pro_cee'd Challenge bekend
19 september 2008
Kia pro_cee'd 1.4 CVVT als ChallengeKia pro_cee'd 1.4 CVVT als Challenge
21 april 2008
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum