20 augustus 2015
Kia Optima

Kia Optima

Nieuwe Kia Optima debuteert tijdens IAA

Autozine
20 augustus 2015 | Kia onthult in september tijdens de Frankfurt International Motor Show (IAA) de Europese versie van de compleet nieuwe Optima. De vierde generatie Optima wordt in het vierde kwartaal van 2015 leverbaar in Europa. Hij onderscheidt zich door een nieuw uiterlijk, een interieur met meer ruimte, nieuwe technologie├źn en zuinigere motoren.

Op zoek naar een Kia Optima?
bynco heeft er 4 vanaf € 19.245,-

Kia Optima

De compleet nieuwe Optima behoudt de lijnen van weleer. Tegelijkertijd zet hij qua design een stap voorwaarts om een  bredere doelgroep aan te spreken. Onder het toeziend oog van Peter Schreyer, President en Chief Design Officer van Kia Motors, kreeg de Optima een evolutionaire, nieuwe styling met scherpe lijnen. Daardoor oogt de sedan niet alleen langgerekter, maar heeft hij ook een grotere aanwezigheid op de weg. Het resultaat is een auto die in alle richtingen is gegroeid (wielbasis en lengte beide +10 mm, breedte +25 mm en hoogte +10 mm). Naast deze sedan wordt de Optima-serie in de toekomst verder uitgebreid met een stationwagon, geïnspireerd op het SportSpace studiemodel.

Kia Optima

De toegenomen exterieurafmetingen van de nieuwe Optima zijn van positieve invloed op het nieuwe interieur. Meer hoofd-, schouder- en beenruimte zorgen voor een hogere mate van comfort voor de inzittenden inclusief een ruimere bagageruimte van 510 liter. Het horizontaal ontworpen dashboard en de brede middenconsole versterken het gevoel van ruimte.

In de carrosserie van de nieuwe Kia Optima zijn meer ultrasterke staalsoorten verwerkt. Dit resulteert in 50% hogere torsiestijfheid, wat zou leiden tot een verbeterde rijervaring. De passieve veiligheid is ook toegenomen dankzij standaard zeven airbags: twee voorairbags, een knieairbag voor de bestuurder, twee zijairbags en twee gordijnairbags.

Daarnaast krijgt de nieuwe Optima een flinke reeks aan voorzieningen om een aanrijding te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken. Naast het standaard voertuigstabiliteitssysteem (VSM) van Kia bestaat het aanbod aan assistentiesystemen uit adaptieve cruise control (SCC), actief rem systeem (AEB), actieve rijbaanassistentie (LKAS), grootlicht assistentie (HBA), snelheidsborden herkenning (SLIF), dodehoekhoekdetectie (BSD), kruisend verkeersdetectie achter (RCTA) en een 360 graden omgevingsmonitor met vier camera's.

Kia Optima

De voorwielaangedreven nieuwe Optima wordt leverbaar met een Euro 6 dieselmotor. De 1.7 liter CRDi unit levert nu 104 kW/141 pk aan vermogen, een koppel van 340 Nm en reageert nu sneller op gaspedaalimpulsen. Bovendien is de CO2-emissie met 14% gereduceerd tot 110 g/km (in combinatie met de handmatige transmissie en Kia's brandstofbesparende stop/start systeem). Naast een handgeschakelde zesversnellingsbak wordt de Optima 1.7-liter CRDi voor het eerst ook leverbaar met de nieuwe zeventraps DCT-transmissie met dubbele koppeling. Naast het snellere en meer sportieve opschakelen zorgt de DCT-versnellingsbak voor een 40 g/km lagere CO2-uitstoot. In vergelijking met de voorgaande zestraps automaat is dat een besparing van 25% voor de nieuwe Optima.

Aanvullende aandrijflijnen worden momenteel ontwikkeld, waaronder een efficiënte plug-in hybride versie en de allereerste high-performance sedan van Kia in Europa.

Verder debuteren in de nieuwe Kia Optima tal van nieuwe, geavanceerde technologieën verdere toename van het comfort en gebruiksgemak. Een voorbeeld is  het nieuwste audiovisuele navigatiesystemen (AVN) van Kia met een 7 of 8 inch touchscreen infotainmentsysteem.

Kia Optima

Onderdeel van het AVN-systeem is het Kia Connected Services-pakket, met in samenwerking met TomTom onder andere live verkeersupdates, waarschuwingen voor snelheidscamera's, lokale interessante locaties en weerupdates. Voor Optima-rijders is het systeem zeven jaar lang gratis.

Andere optionele voorzieningen zijn een 590 watt Harman Kardon Premium Sound systeem met 10 speakers evenals een nieuw 5W draadloos oplaadsysteem voor smartphones in de middenconsole.

De nieuwe Kia Optima wordt in Europa vanaf het vierde kwartaal van 2015 leverbaar met 20% bijtelling inclusief de unieke 7 jaar garantie.

Kia maakt prijs Optima hybrid bekendKia maakt prijs Optima hybrid bekend
29 augustus 2016
Kia Optima hybrid debuteert in GeneveKia Optima hybrid debuteert in Geneve
17 februari 2016
Kia toont nieuwe Optima Plug-in HybridKia toont nieuwe Optima Plug-in Hybrid
11 februari 2016
Nieuwe Kia Optima krijgt hybride motorNieuwe Kia Optima krijgt hybride motor
16 november 2015
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum