11 februari 2016
Kia Optima

Kia Optima

Kia toont nieuwe Optima Plug-in Hybrid

Autozine
11 februari 2016 | Kia heeft de nieuwe Optima Plug-in Hybrid (PHEV) onthuld tijdens de Chicago Auto Show.  De eerste plug-in hybride van Kia gaat deel uitmaken van de groeiende reeks milieuvriendelijke modellen van het merk, waar naast de reeds bekende Kia Soul EV nu ook de nieuwe Niro Hybrid Utility Vehicle (HUV) en de nieuwe Optima Hybrid (PHEV) deel van gaan uitmaken.

Op zoek naar een Kia Optima?
bynco heeft er 4 vanaf € 19.245,-

Kia Optima

De nieuwe Optima Plug-in Hybrid onderscheidt zich van de overige Optima-uitvoeringen door een specifiek instrumentarium en opvallende designelementen, waaronder speciaal voor dit model ontworpen lichtmetalen velgen. De Optima Plug-in Hybrid komt vooralsnog beschikbaar in één uitvoering en de verkoop start naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar. Prijzen worden later dit jaar bekendgemaakt.

Kia Optima

Bij de ontwikkeling van de Optima PHEV lag de focus zowel op efficiency als op rijplezier. Deze uitvoering beschikt over een 2.0-liter viercilinder GDI-motor met directe benzine-inspuiting, die is gekoppeld aan een zestraps automaat. Het maximumvermogen van de 2.0 GDI-motor bedraagt 113 kW/154 pk bij 6.000 tpm. Daarnaast is deze krachtbron gekoppeld aan een 50 kW/68 pk sterke elektromotor die 42 procent meer vermogen levert dan de versie in de vorige Optima Hybrid.

Dit hybridesysteem zorgt voor een snelle en naadloze overstap van EV- naar benzine- en hybridemodus evenals een verbeterde schakelkwaliteit. De efficiency wordt eveneens verbeterd door een krachtige hoog-voltage elektrische oliepomp, die de mechanische pomp en de elektrische pomp met laag voltage van de vorige Optima Hybrid vervangt. Het zijn deze verbeteringen die de efficiency van de motor met meer dan 20 procent doet verbeteren.

Kia Optima

Het nieuwe 8,8 kWh lithium-ion polymeer batterijpakket, dat ongeveer 60 procent meer energie bevat dan de batterij-unit van de vorige Optima Hybrid, zorgt ervoor dat de Optima PHEV in de full EV-modus naar verwachting tot 43 kilometer af kan leggen. De totale actieradius bedraagt circa 965 kilometer.

Voor een maximale bagageruimte is het nieuwe batterijpakket onder de achterbank. Het pakket wordt tevens gevoed door het verbeterde regeneratieve remsysteem, dat 10 procent meer regeneratieve energie oplevert dan voorheen. Volledig opladen duurt minder dan drie uur met een 240V-oplader (Level 2) en minder dan negen uur met een 120V-oplader (Level 1).

Kia Optima

Een actieve grille die al naar gelang de koelingsbehoefte opent en sluit, zorgt voor een optimale aerodynamica. Daarnaast is dit model onder meer voorzien van een achterbumper met diffuser voor een optimale luchtgeleiding en aerodynamisch gevormde lichtmetalen velgen. Moderne LED-verlichting, chromen sierstrips op de side skirts en 'Eco Plug-In' emblemen vormen ook herkenningspunten.

De nieuwe Optima Plug-In Hybrid beschikt over tal van voorzieningen die voor meer veiligheid en comfort zorgen. Zo kan de intelligente remassistentie onder bepaalde omstandigheden aanrijdingen voorkomen of de gevolgen ervan beperken. Eveneens aan boord zijn rijassistentiesystemen zoals dodehoekassistentie, adaptieve cruise control en rijbaanassistentie.

AutoCoach
Kia maakt prijs Optima hybrid bekendKia maakt prijs Optima hybrid bekend
29 augustus 2016
Kia Optima hybrid debuteert in GeneveKia Optima hybrid debuteert in Geneve
17 februari 2016
Nieuwe Kia Optima krijgt hybride motorNieuwe Kia Optima krijgt hybride motor
16 november 2015
Kia Optima GT in ontwikkelingKia Optima GT in ontwikkeling
15 september 2015
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum