15 september 2015
Kia Optima

Kia Optima

Kia Optima GT in ontwikkeling voor Europa

Autozine
15 september 2015 | Kia Motors maakt bekend dat er wordt gewerkt aan een sportieve versie van de nieuwe Kia Optima. De Kia Optima GT wordt vandaag voor het eerst gepresenteerd tijdens de 66e Frankfurt International Motor Show (IAA).

Op zoek naar een Kia Optima?
bynco heeft er 4 vanaf € 19.245,-

Kia Optima

De Optima GT is het tweede GT-model van Kia. Eerder introduceerde Kia al een GT-uitvoering van de Kia cee'd GT en pro_cee'd GT. Het prototype die vandaag wordt getoond heeft een extra krachtige, sportieve uitstraling ten opzichte van de standaard Optima. Het uiteindelijke productiemodel krijgt naast een nieuw wielontwerp ook de welbekende 'tiger-nose' grille.

Kia Optima

Het R&D centrum van Kia in Namyang, Korea en het Europese R&D centrum in Rüsselsheim, Duitsland, werken nauw samen om het weggedrag, de handling en de prestaties zorgvuldig af te stemmen op de sportieve verschijning van de Optima GT. Het resultaat wordt een sportsedan die, in combinatie met de 2.0-liter T-GDI turbobenzinemotor met directe injectie, volledig moet voldoen aan de sportieve aspiraties van de Europese automobilist.

De Optima GT krijgt een unieke afstelling van het onderstel, verschillend van de standaard Optima en wordt verder uitgerust met het nieuwe Electronically-Controlled Suspension systeem, dat voorziet in veerkracht voor ieder afzonderlijk wiel. Grotere schijfremmen en een speciale versie van Kia's nieuwe, elektrische stuurbekrachtiging (R-MDPS) gaan een belangrijke bijdrage leveren aan de prestaties van de Optima GT.

Kia Optima

De nieuwe Kia Optima komt in het laatste kwartaal van 2015 naar Nederland, gevolgd door de Optima GT medio 2016. De modelreeks wordt in een later stadium verder uitgebreid met een modelvariant geïnspireerd op de Kia SPORTSPACE conceptcar.

AutoCoach
Kia maakt prijs Optima hybrid bekendKia maakt prijs Optima hybrid bekend
29 augustus 2016
Kia Optima hybrid debuteert in GeneveKia Optima hybrid debuteert in Geneve
17 februari 2016
Kia toont nieuwe Optima Plug-in HybridKia toont nieuwe Optima Plug-in Hybrid
11 februari 2016
Nieuwe Kia Optima krijgt hybride motorNieuwe Kia Optima krijgt hybride motor
16 november 2015
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum