27 juni 2003
 

Kia Opirus

Kia Opirus vanaf september in Nederland

Autozine
27 juni 2003 | Met gepaste trots presenteert Kia de Opirus. Een model waarmee de Koreaanse autofabrikant de topklasse wil betreden. Met zijn 3,5-liter V6 motor en een luxe uitrusting is hij volgens de makers klaar voor de concurrentiestrijd op het hoogste niveau. Daarbij hoort natuurlijk ook een exclusieve verkoop- en servicestrategie: Opirus-rijders kunnen gebruikmaken van de 'Opirus Privilege Service'. Een haal- en brengservice en 6 jaar garantie zijn hier onderdelen van.
AutoCoach

Het model heeft een neoklassiek uiterlijk. De brede C-stijl zorgt voor de uitstraling van een limousine. Met zijn vier ronde koplampen onderstreept de Opirus de familieband met de Magentis. Een met chroom afgewerkte grille verschaft de auto cachet. Chroom is ook terug te vinden op de portieren en rondom de ruiten. Ingetogen lichtmetalen 16-inchvelgen maken het voorkomen compleet. De Opirus komt in één uitvoering naar ons land. Xenonverlichting, leren bekleding, gescheiden climate control en parkeersensoren zijn opvallende items uit de (lange) uitrustingslijst.

Kia Opirus

Voor de aandrijving van de elegante limousine zorgt Kia's meest verfijnde krachtbron: een 3,5-liter V6. De motor levert 203 pk en een koppel van 298 Nm bij 3.500 toeren per minuut. Een automatische vijftrapstransmissie brengt het vermogen over op de voorwielen. Uiteraard was er volop aandacht voor zowel de actieve als de passieve veiligheid. Zes elektronische veiligheidssystemen (ABS, EBD-remkrachtverdeling, TCS-tractiecontrole, BAS-remassistent, ESP-stabiliteitscontrole en ECS (Electronically Controlled Suspension) zorgen er volgens Kia voor dat de auto onder alle omstandigheden keurig in het gareel blijft.

Omdat de Opirus niet zomaar een Kia is, krijgt de Opirus-rijder ook verregaande privileges. De auto wordt bijvoorbeeld slechts op een aantal zorgvuldig geselecteerde verkooppunten in het land verkocht. Voor onderhoud is een haal-en-brengservice opgezet. Door middel van vervangend vervoer is de Opirus-rijder altijd van mobiliteit verzekerd. Tevens verleent de Kia dealerorganisatie 6 jaar garantie op de Opirus. Zoals altijd bij Kia is de prijs-waardeverhouding van dit model gunstig. Op dit moment is definitieve prijs nog niet bekend, maar naar verwachting gaat Kia's topmodel tussen de 45.000 en 48.000 Euro kosten. In september is het model leverbaar en tegen die tijd maakt Kia de exacte prijs bekend.

Kia Opirus
Kia presenteert de nieuwe OpirusKia presenteert de nieuwe Opirus
29 september 2006
Kia onthult nieuw Opirus 2007 topmodelKia onthult nieuw Opirus 2007 topmodel
3 augustus 2006
Kia mikt op topklasse met OpirusKia mikt op topklasse met Opirus
11 maart 2003
 

Info

Techniek

Prijs

Forum