22 juni 2021
Kia e-Niro
Nieuws

Kia Niro (2016 - 2022) e-Niro ExecutiveLine

Kia maakt delen e-Niro mogelijk

22 juni 2021 - Kia heeft een deelautoformule ontwikkeld waarbij men samen met een klein aantal bekenden een emissievrij rijdende e-Niro kan delen. De kosten kunnen naar eigen inzicht onderling verdeeld worden. Zo kunnen vier huishoudens via Delen in Kleine Kring al gemiddeld voor 175 euro (kosten per huishouden op basis van 10.000 kilometer per jaar, een looptijd van 60 maanden en 4 deelnemende huishoudens. Bij 20.000 kilometer per jaar bedragen de gemiddelde kosten 205 euro per maand. Inclusief laadkosten) per maand een Kia e-Niro rijden.
Wittebrug

Om de auto te delen, maken deelnemers aan Delen in Kleine Kring gebruik van een app. Met de app kan vooruit worden gereserveerd. Ook wordt de app gebruikt om de auto te openen en te sluiten. Gebruikers hoeven geen ritten te registreren, want de administratie wordt van A tot Z geregeld. De deelnemers ontvangen elke maand een overzicht, waarbij de privacy van elke gebruiker, ook binnen een huishouden, wordtgewaarborgd.

Kia Niro (2016 - 2022) e-Niro ExecutiveLine

De Kia e-Niro is de elektrische auto voor Delen in Kleine Kring. De exemplaren die worden ingezet voor Delen in Kleine Kring zijn altijd voorzien van all season banden en een afneembare trekhaak waarop men de eigen fietsendrager kan monteren.

Het is mogelijk om de onderlinge verdeling van de kosten te wijzigen en de samenstelling van delende gezinsleden of huishoudens aan te passen. De verdeling kan in gelijke delen of bijvoorbeeld naar rato van het gebruik worden gemaakt. De overeenkomst heeft standaard een looptijd van 60 maanden en kan, tegen meerprijs, ook worden aangegaan voor 48 of 36maanden. Na 1 jaar kan men zonder kosten opzeggen en, anders dan bij bijvoorbeeld Private Lease, is er geen BKR-registratie. Ook bijtelling is niet aan de orde bij een combinatie van privé en zakelijk gebruik.

In de maandelijkse kosten is bijna alles inbegrepen: een allrisk verzekering, onderhoud, motorrijtuigenbelasting en zelfs de laadkosten. Alleen parkeren, schoonmaken en kleine onderhoudszaken (zoals ruitensproeiervloeistof) zijn nog voor eigen rekening.

Remschijf.nl