5 maart 2019
 

Imagine by Kia

Kia onthult Imagine Concept

Autozine
5 maart 2019 | Kia presenteert de volledig elektrische vierdeurs concept car Imagine by Kia. Uniek bij de Imagine by Kia is het interieur met 21 afzonderlijke HD-displays. De Imagine by Kia visualiseert de wens van Kia om de volgende stap te zetten in de wereld van elektrische voertuigen. Het is de eerste volledig elektrische vierdeurs personenauto van Kia. In tegenstelling tot de volledig elektrische crossover e-Niro, die staat op het platform van de Niro Hybrid en Niro Plug-in Hybrid, beschikt deze concept car over een extreem laag in de auto gemonteerd accupakket dat energie levert aan een compacte aandrijflijn en is op te laden met inductietechnologie.

De concept car is duidelijk niet ontworpen volgens de binnen de industrie heersende kijk op elektrische voertuigen. Dit ontwerp combineert stijlelementen van een sportieve SUV met de ranke en atletische lijnen van een gezinsauto en de veelzijdigheid en ruimte van een crossover.

Kia

De beroemde 'tiger nose' grille van Kia, te vinden op alle modellen van het merk, is op slimme wijze verwerkt om de Imagine by Kia een krachtig ogende en verlicht 'tiger mask' te geven, die de koplampunits omcirkelt. Deze units zijn voorzien van LED-technologie en geplaatst uit één groot stuk helder acrylglas, waardoor een effect van 'zwevende ogen' wordt gecreëerd. De concept car heeft niettemin een herkenbare verlichtingssignatuur, die direct laat zien dat dit een Kia is voor de toekomst.

De lak oogt warm en uitnodigend. Zes met de hand aangebrachte zilveren laklagen met chroomeffect zijn afgewerkt met een warme bronstint. De kleur varieert al naar gelang de invalshoek van licht. De diepte en glans benadrukken dan nog meer de lijnen en contouren van de concept car. Kia heeft de voorruit ver laten doorlopen in het dak tot net boven de voorstoelen. Zo ontstaat een ruimtelijk gevoel. Het glas van de voorruit en het dak loopt boven de achterbank over in een opvallend gestileerd double-bubble-dak. Kia accentueert de oplopende hoge schouderlijn van de carrosserie en de smalle zijruiten door een duidelijk in het oog springende dynamische, vloeiend aflopende en verlichte daklijn die overloopt in de richtingaanwijzers.

Kia

De richtingaanwijzers vóór zijn op de hoeken van de motorkap gesitueerd en vallen op door verlichte elementen die lijken te zweven achter acrylglas. Net zo opvallend zijn de achterlichten. De richtingaanwijzers zijn hier diep in de units geplaatst zodat een 3D-effect ontstaat. Een remlichtstrip die over de hele breedte van de achterzijde loopt, is een verwijzing naar de Kia Stinger. De verlichting speelt een belangrijke rol om de vriendelijkheid en toegankelijkheid van de concept car te benadrukken.

22-inch lichtmetalen wielen dragen bij aan de visuele impact van de auto. Deze zijn stuk voor stuk voorzien van inzetstukken van transparant acrylglas. Dit glas is gepolijst aan de buitenzijde en diamantgeslepen aan de achterzijde zodat het licht tijdens het rijden reflecteert en breekt, precies zoals een geslepen diamant dat ook doet. De wielen zijn voorzien van op maat gemaakte Goodyear 255/35 R22 Intelligrip EV concept banden.

Kia

Het interieur telt niet minder dan 21 displays. Vanuit het oogpunt van de bestuurder vormen de 21 displays één geheel, zelfs in deze curve-opstelling. In de ogen van Kluge is dit displayconcept een frisse benadering om weg te blijven van traditionele vaste schermen. Het interieur valt verder op door vier met leder en zijde afgewerkte stoelen in een opvallend patroon. De middenconsole lijkt boven de vloer te zweven, wat het ruimtelijk gevoel in het interieur van de Imagine by Kia nog verder versterkt. De binnenkant van de deuren, die aan de achterzijde scharnieren voor een makkelijke instap, zijn afgewerkt met metallic stof en leder, waardoor het interieur optisch in twee delen gesplitst lijkt te worden.

Dankzij de chassisarchitectuur heeft het designteam van Kia niet alleen een bijzonder ruim interieur weten te creëren, maar tevens ook een zeer forse bagageruimte. De concept car heeft er zelfs twee; een bagageruimte achterin, bereikbaar via de glazen klep, en een zogeheten 'frunk'; een bagageruimte voorin.

Kia maakt prijs Sportage 2022 bekendKia maakt prijs Sportage 2022 bekend
2 december 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Kia onthult nieuwe NiroKia onthult nieuwe Niro
25 november 2021
Kia onthult Concept EV9Kia onthult Concept EV9
17 november 2021
 

Info