26 januari 2011
Kia Cee'd Sporty Wagon

Kia Cee'd Sporty Wagon

Kia Cee'd wint OpMaat award 2010/2011

Autozine
26 januari 2011 | Kia Motors Nederland ontving onlangs de OpMaat Award 2010/2011 uit handen van Rob Bruintjes, hoofdredacteur van het magazine OpMaat. Deze Award wordt toegekend aan een fabrikant die een auto op de markt heeft gebracht die positief opvalt voor gebruikers die anders dan standaard groot zijn.Kia Motors Nederland ontving de Award vanwege het feit dat de Kia cee'd SW 1.4 CVVT Seven de lijst van auto's aanvoert die in de periode januari 2010 t/m december 2010 door OpMaat Magazine op bruikbaarheid zijn getest.

De autoredactie van OpMaat Magazine, het magazine voor mensen met een bijzonder formaat, reikt jaarlijks de OpMaat Award uit. Deze award wordt toegekend aan een fabrikant die een auto op de markt heeft gebracht die positief opvalt door een combinatie van ruimtecomfort, "space for money" en ergonomie.

Kia Cee'd Sporty Wagon

Aan de toekenning van de OpMaat Award gaat een uitgebreide selectie vooraf. In 2010 waren de volgende auto's tot de selectie doorgedrongen en maakte kans op de titel: Alfa Romeo Mito, Citroën C3, Fiat Punto EVO, Ford S-Max, Kia cee'd SW, KIA Sorento, Opel Astra, Opel Meriva, Peugeot 308 en de Skoda Yeti.

De top drie zag er uiteindelijk als volgt uit:

  1. Kia cee'd SW 1.4 CVVT Seven
  2. Skoda Yeti Ambition 2.0 TDi 4x4
  3. Opel Meriva 1.4 Turbo Cosmo

De autoredactie van OpMaat beoordeelde de Kia cee'd SW 1.4 CVVT Seven positief op ruimte en gebruiksgemak. "De Cee'd is als Europees model ontworpen. Daardoor vinden de meeste bestuurders een goede zitpositie. Vooral voorin zit je opvallend goed. Achterin is dat iets minder als de voorstoelen maximaal naar achteren zijn ingesteld. Na beoordeling op alle punten, waaronder ook de interieurbreedte, in- en uitstappen, voet- en beenvrijheid, de emotionele beleving en space for money, kwam de cee'd als winnaar uit de bus", aldus Rob Bruintjes.

KwikFit
Kia introduceert Cee'd BrooklynKia introduceert Cee'd Brooklyn
26 oktober 2011
Kia C'eed nu ook als Sporty WagonKia C'eed nu ook als Sporty Wagon
6 maart 2007
Kia toont Cee'd Sporty Wagon in GeneveKia toont Cee'd Sporty Wagon in Geneve
16 februari 2007
Kia Cee'd Sporty Wagon onthuldKia Cee'd Sporty Wagon onthuld
22 september 2006
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum