22 september 2006
Kia Cee'd Sporty Wagon

Kia Cee'd Sporty Wagon

Kia onthult Cee'd Sporty Wagon

Autozine
22 september 2006 | Kia heeft de eerste foto's getoond van de volledig nieuwe stationwagon in het C-segment, de cee'd sporty wagon. Volgende week wordt de ceed sporty wagon in Parijs voor het eerst aan het publiek getoond tijdens de Mondial de L'Automobile, voorafgaand aan de marktlancering midden 2007.
AutoCoach

De 4.470 mm lange en 1.490 mm hoge, sportieve stationwagon is het tweede model in de nieuwe Kia cee'd modelreeks. Als eerste model in het C-segment heeft hij een vijfde deur in de vorm van een omgekeerde L met scharnieren die aan de bovenkant van de laadruimte bevestigd zijn. Hierdoor gaat de vijfde deur bijna verticaal omhoog, zodat de toegang tot de forse laadruimte, die ook is voorzien van een extra opbergvak onder de laadvloer, optimaal is.

Kia Cee'd Sporty Wagon

De sportieve wagon heeft dezelfde wielbasis van 2.650 mm als de vijfdeurs hatchback cee'd, die volledig productierijp zijn werelddebuut beleeft tijdens de Paris Motor Show en die in december van dit jaar leverbaar wordt. Wanneer de cee'd sporty wagon volgend jaar september leverbaar wordt, zullen kopers een ruime keuze hebben uit vijf motorenopties, drie bekleding- en uitrustingsniveaus en twaalf carrosseriekleuren.

De introductie van de cee'd familie (vijfdeurs, sporty wagon en driedeurs sporty hatch) markeert een belangrijk omslagpunt in de geschiedenis van Kia. Het zijn de eerste Kia-modellen ooit die in Europa zijn ontworpen en die in Europa zullen worden geproduceerd.

Kia Cee'd Sporty Wagon
Kia introduceert Cee'd BrooklynKia introduceert Cee'd Brooklyn
26 oktober 2011
Kia Cee'd wint OpMaat award 2010/2011Kia Cee'd wint OpMaat award 2010/2011
26 januari 2011
Kia C'eed nu ook als Sporty WagonKia C'eed nu ook als Sporty Wagon
6 maart 2007
Kia toont Cee'd Sporty Wagon in GeneveKia toont Cee'd Sporty Wagon in Geneve
16 februari 2007
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum