6 maart 2007
Kia Cee'd Sporty Wagon

Kia C'eed Sporty Wagon

Kia C'eed familie uitgebreid met Sporty Wagon

Autozine
6 maart 2007 | De Kia C'eed familie wordt uitgebreid met de Sporty Wagon die deze week in productierijpe vorm zijn wereldpremiere beleeft op de 77e Salon de l'Automobiles in Geneve.
AutoCoach

Het trio Kia C'eed-modellen werd tegelijkertijd ontwikkeld, waardoor de nieuwe Sporty Wagon beschikt over dezelfde technologie als de hatchback. De Sporty Wagon is een compleet nieuw ontwerp, met een andere carrosseriestructuur, zijn eigen styling en een speciaal ontworpen, verlengde achterklep waardoor de bagageruimte gemakkelijk toegankelijk is.

Kia Cee'd Sporty Wagon

Terwijl de wielbasis met 2.650 mm hetzelfde is gebleven, is de totale wagenlengte met 235 mm toegenomen om de laadcapaciteit te bevorderen. Die extra lengte is terug te vinden achter de achterwielen, terwijl ook de hoogte met 10 mm is toegenomen. De bagagecapaciteit is gegroeid naar 534 liter, met de lading opgestapeld tot de onderkant van de achterruit. Hiermee wordt het laadvermogen van de hatchback met bijna 200 liter overtroffen. Met de in een 60/40 verhouding deelbare achterbank neergevouwen bedraagt de inhoud van de bagageruimte 1.664 liter, 300 liter meer dan de C'eed hatchback in dezelfde configuratie.

Van de neus tot de B-stijlen delen de hatchback en de wagon dezelfde componenten, -zelfs de achterportieren zijn hetzelfde- maar de wagon heeft onderscheidende Z-vormige achterstijlen en L-vormige achterlichtunits die de wagon samen met de toegenomen lengte een andere verschijning geven. De achterklep van de ceed Sporty Wagon is volledig nieuw en ontworpen om een uitstekende toegang tot de bagageruimte te verschaffen. Vergeleken met de C'eed hatchback zijn de scharnieren 225 mm naar voren geplaatst en de achterklep is met eenzelfde afstand tot in de daklijn verlengd. Door de scharnieren verder naar voren te plaatsen kan de achterklep veel verder worden geopend.

Voor de nieuwe C'eed Sporty Wagon biedt Kia haar klanten dezelfde keus uit vijf Euro 4 motoren en transmissies als voor de hatchback. De vermogensafgiften varieren van 109 tot 143 pk. De volledig nieuwe 1.6-liter CRDi 16-kleps diesel wordt geproduceerd in Slowakije en beschikt over een elektrisch aangedreven turbocharger met variabele geometrie (VGT). Consumenten die betere prestaties verlangen kunnen kiezen voor de verbeterde, in Korea geproduceerde 2.0-liter CRDi dieselmotor. Deze SOHC 16-kleppen CRDi-motor beschikt ook over de tweede generatie common-rail technologie alsmede VGT, waardoor er een vermogen van 140 pk (103 kW) beschikbaar is en een trekkracht van maximaal 304 Nm (31 kg/m) wordt geleverd. De handgeschakelde transmissie bij deze motor beschikt over zes versnellingen.

Kia Cee'd Sporty Wagon

De Kia ceed Sporty Wagon kan ook worden besteld met zestienkleps benzinemotoren. Alle drie motoren (1.4, 1.6 en 2.0) worden standaard geleverd met een handgeschakelde vijfversnellingsbak. De 1.4-liter motor levert een maximum vermogen van 109 pk (80,2 kW). De 1.6-liter unit produceert 122 pk (89,7 kW). Voor meer prestaties in een C'eed Sporty Wagon met benzinemotor is er de keuze voor de compacte DOHC 1.975 cc benzinemotor van Kia die 143 pk (105,2 kW) levert.

IkWilVanMijnAutoAf
Kia introduceert Cee'd BrooklynKia introduceert Cee'd Brooklyn
26 oktober 2011
Kia Cee'd wint OpMaat award 2010/2011Kia Cee'd wint OpMaat award 2010/2011
26 januari 2011
Kia toont Cee'd Sporty Wagon in GeneveKia toont Cee'd Sporty Wagon in Geneve
16 februari 2007
Kia Cee'd Sporty Wagon onthuldKia Cee'd Sporty Wagon onthuld
22 september 2006
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum