2 juni 2008
Kia Cee'd (2007 - 2012)

Kia Cee'd (2007 - 2012)

Kia ontvangt twee milieucertificaten

Autozine
2 juni 2008 | Kia Motors Corporation heeft twee belangrijke, internationaal erkende milieucertificaten ontvangen die bevestigen dat het ontwerp en het fabricageproces van de Kia cee'd inderdaad 'milieuvriendelijk' zijn. Het wereldwijd erkende TUV NORD uit Duitsland verleende Kia tijdens een speciale plechtigheid in Seoel de DFE (Design for Environment) en LCA (Life Cycle Assessment) milieucertificaten.

De toekenning is gebaseerd op een diepgaand onderzoek, dat door de TUV is uitgevoerd op de designafdeling en in de productiefaciliteiten van de fabriek in Slowakije. De Kia cee'd, die in Europa is ontworpen en in Zilina wordt geproduceerd, is het eerste 'Koreaanse' automodel dat deze erkenning heeft gekregen.

Kia Cee'd (2007 - 2012)

DFE (ISO 14062) evalueert het milieuvriendelijke karakter van een auto gedurende het design- en ontwikkelingsproces, alsmede het gemak waarmee een auto kan worden ontmanteld en de mate van recyclingmogelijkheden. DFE vereist ook dat de productiefabriek voldoet aan de ISO 14001 norm.

LCA (ISO 14040) beoordeelt het algehele productieproces van de auto en de belasting van het milieu tijdens de volledige levensduur. Ook wordt de keuze van het materiaal – de cee'd heeft lichtgewicht aluminium motoren voor de deurbekleding wordt gebruik gemaakt van gerecycleerd materiaal – in de beoordeling betrokken evenals de maatregelen om brandstofverbruik en emissies te verminderen.

Vorig jaar werd de volledig nieuwe fabriek van Kia in Slowakije met het internationaal erkende ISO 14001 certificaat gewaardeerd als een 'milieuvriendelijke' productie-faciliteit. Veel van de technologieën in Zilina voor de productie en voor de verwerking van afvalstoffen behoren tot de beste in de wereld, met een minimale belasting van het milieu.

XLLease
Kia roept Cee'd terugKia roept Cee'd terug
14 juni 2010
Kia Cee'd leverbaar met Traveller PackKia Cee'd leverbaar met Traveller Pack
11 juni 2010
Facelift voor Kia cee'dFacelift voor Kia cee'd
13 juli 2009
Kia introduceert cee'd ISGKia introduceert cee'd ISG
30 december 2008
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum