30 december 2008
Kia Cee'd (2007 - 2012)

Kia Cee'd (2007 - 2012)

Kia introduceert cee'd ISG

Autozine
30 december 2008 | De Kia cee'd met het brandstofbesparend Intelligent Stop&Go-systeem is nu beschikbaar op de Nederlandse markt. Het ISG-systeem beleefde zijn wereldprimeur in Parijs en is nu leverbaar op alle 1.4 en 1.6 benzinemodellen van de Kia cee'd, cee'd Sporty Wagon en pro_cee'd. In de loop van 2009 zal dezelfde ISG-technologie ook beschikbaar komen voor de Kia cee'd met 1.6-liter dieselmotor en daarna voor andere modellen in de Kia range.
AutoCoach

Het ISG-systeem schakelt de motor van de cee'd automatisch uit wanneer de auto stilstaat of langzamer rijdt dan vier kilometer per uur. Daarbij moet de versnellingsbak in de vrijstand staan, de koppeling ingetrapt zijn en de motor op stationair toerental draaien. Onder de typische rijomstandigheden van het drukke stadsverkeer en het voorturend rijden en stoppen brengt het ISG-systeem het brandstofverbruik met zo'n 15% omlaag.

Kia Cee'd (2007 - 2012)

Een 'slimme' startmotor maakt deel uit van het ISG-systeem in de cee'd en is gelinkt aan de ECU (Engine Control Unit) die voortdurend de stand van zaken van de auto controleert. Wanneer de auto tot stilstand komt, bijvoorbeeld voor een rood verkeerslicht, 'leest' de ECU de informatie die wordt verzameld via meerdere controlesystemen in de auto. De ECU bepaalt aan de hand daarvan of het uitzetten van de motor zinvol is.

Kia Cee'd (2007 - 2012)

Als de motor uit staat en de eerste versnelling wordt ingeschakeld, start de motor onmiddellijk zonder dat er tijdverlies optreedt. De motor slaat hierbij veel sneller aan dan normaal het geval is. Dit komt door een systeem dat onthoudt welke cilinder de eerst volgende arbeidsslag moet gaan krijgen. Door dit systeem slaat de motor direct aan. Wanneer, om welke reden dan ook, het vermogen van de accu beneden de 75% komt, of wanneer er onvoldoende energie voorhanden is voor de volgende start, zal het systeem het Stop&Go-programma uitschakelen

Kia Cee'd (2007 - 2012)

Het milieuvriendelijke ISG-systeem heeft ook directe gevolgen voor de uitstoot van CO2. Zo heeft de pro_cee'd 1.4 ISG een emissie van 137 gr CO2 per kilometer waarmee dit model de laagste uitstoot in de modelreeks heeft. Aan de pro_cee'd 1.4 ISG en cee'd Sporty Wagon 1.4 en 1.6 ISG is het energielabel 'A' toegekend. Dankzij de lagere bijtelling van 20% zijn de 1.4 ISG uitvoeringen van de cee'd 5-deurs, de pro_cee'd en de cee'd Sporty Wagon met name gericht op de zakelijke rijder.

KwikFit
Kia roept Cee'd terugKia roept Cee'd terug
14 juni 2010
Kia Cee'd leverbaar met Traveller PackKia Cee'd leverbaar met Traveller Pack
11 juni 2010
Facelift voor Kia cee'dFacelift voor Kia cee'd
13 juli 2009
Kia cee'd nu in Sport Pack-uitvoeringKia cee'd nu in Sport Pack-uitvoering
20 oktober 2008
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum