14 juni 2010
Kia Cee'd (2007 - 2012)

Kia Cee'd (2007 - 2012)

Kia roept Cee'd terug

Autozine
14 juni 2010 | Kia Motors vraagt eigenaren van sommige Cee'd modellen die zijn uitgerust met ESP (Electronic Stability Programme) om een bezoek te brengen aan hun lokale Kia-dealer voor een veiligheidskeuring. Enkele eigenaren hebben een afname gerapporteerd van de remprestaties van hun auto en dit is herleid naar een mogelijk probleem met de hoofdremcilinder.
 

Er is geen melding gemaakt van ongelukken of verwondingen die zouden samenhangen met dit probleem. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat er een plotselinge afname van de remprestaties op zal treden maar Kia adviseert desondanks eigenaren van een Cee'd, die is voorzien van ESP, om een bezoek te brengen aan de dealer.

Kia Cee'd (2007 - 2012)

Technische controles van diverse auto's hebben aangetoond dat uit voorzorg een inspectie moet worden uitgevoerd en indien nodig de hoofdremcilinder moet worden vervangen. Kia voert derhalve een 'safety recall' uit voor alle cee'd modellen (vijfdeurs, SportyWagon en pro_cee'd) die zijn uitgerust met ESP en die zijn gefabriceerd tussen 1 april 2008 en 30 maart 2009.

In heel west- en oost-Europa roept Kia 56.000 cee'd modellen terug voor inspectie en verwacht dat bij 35.000 auto's het onderdeel vervangen moet worden. In Nederland worden 480 auto's teruggeroepen. De inspectie duurt vijftien minuten en de vervanging van de hoofdremcilinder zal, indien nodig, 35 minuten extra in beslag nemen. De werkzaamheden zullen kosteloos voor de Kia-eigenaar worden uitgevoerd.