19 juli 2006
Kia Cee'd (2007 - 2012)

Kia Cee'd (2007 - 2012)

Kia ED gaat in productie

Autozine
19 juli 2006 | Op de British International Motor Show in London geeft Kia de eerste beelden vrij van de familiewagen die alleen nog onder de codenaam ED bekend is. Tijdens de Mondial de l'Automobile in Parijs wordt deze uitdager in het C-segment als wereldpremiere aan het publiek getoond, met zijn modelnaam.

De 4,25 m lange ED heeft een ongewoon lange wielbasis van 2,65 m voor veel ruimte in het interieur. Vanaf de introductie zijn vier motorvarianten leverbaar: 1,4 liter of 1,6 liter of 2,0 liter viercilinder benzinemotoren met CVVT Continuously Variable Valve Timing (continu variabele kleptiming) en een geheel nieuwe 1,6 liter dieselmotor met VGT Variable Geometry Turbo (turbo met variabele geometrie).

Kia Cee'd (2007 - 2012)

Met zijn stevige maar allerminst ruwe verschijning die solide vormen combineert met vloeiende lijnen, sierlijke details en brede schouders, wijst de ED naar toekomstige elementen in de voortgaande ontwikkeling van de Kia ontwerptaal net zoals de ceed concept car die Kia nu in London tentoonstelt en die dit voorjaar ook reeds in Geneve te zien was.

"Ons nieuwe model voor het C-segment draagt de codenaam ED omdat het een europees ontwerp is, gemaakt met de europese consument in gedachten", zo verklaart Jean-Charles Lievens, Senior Vice-President van Kia Motors Europe. "De stilering van ons ED productiemodel benadrukt dat deze auto waarlijk europees van karakter is, heel precies toegesneden op het C-segment dat hier van zo groot belang is. De ED is in Europa ontworpen, wordt gebouwd in Europa en zal ook uitsluitend in Europa verkocht worden om 100% van de wensen van europese consumenten te vervullen".

Kia Cee'd (2007 - 2012)

Als het nieuwste C-segment Kia model zal de ED geproduceerd worden in de eerste europese fabriek van Kia in Zilina, Slowakije. De vijfdeurs hatchback waarmee het modellenpalet begint, krijgt in september 2007 gezelschap van een station wagon en vanaf december 2007 volgt tevens een driedeurs hatchback.

Kia roept Cee'd terugKia roept Cee'd terug
14 juni 2010
Kia Cee'd leverbaar met Traveller PackKia Cee'd leverbaar met Traveller Pack
11 juni 2010
Facelift voor Kia cee'dFacelift voor Kia cee'd
13 juli 2009
Kia introduceert cee'd ISGKia introduceert cee'd ISG
30 december 2008
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum