29 augustus 2007
Kia Cee'd (2007 - 2012)

Kia Cee'd (2007 - 2012)

Kia Cee'd wint 5-sterren bij Euro NCAP botsproef

Autozine
29 augustus 2007 | Aan de Kia Cee'd zijn bij de recente Euro NCAP botsproeven vijf sterren toegekend. De veiligheidsnormering voor de Cee'd, 5 sterren voor bescherming van volwassenen, 4 sterren voor bescherming van kinderen en 2 sterren voor bescherming van voetgangers, bestempelen deze Kia tot een van de meest veiligste auto's in het C-segment.

"De uitslag van de recente Euro NCAP resultaten vormt een uiterst belangrijke mijlpaal voor Kia. De Cee'd is ontworpen, ontwikkeld en gebouwd in Europa om op ieder gebied te voldoen aan het verwachtingspatroon van Europese klanten, of ze te overtreffen. Ook met betrekking tot de veiligheid", reageert Yong-Hwan Kim, Senior Executive Vice President & COO, Kia Motors Corporation. "De combinatie van de 5-sterren notering en de unieke garantietermijn van zeven jaar zorgt er voor dat de Cee'd een nog grotere aantrekkingskracht zal uitoefenen op de Europese consument, mede gebaseerd op het zorgenvrij rijden tegen lage onderhoudskosten".

Kia Cee'd (2007 - 2012)

De Kia Cee'd vijfdeurs hatchback, die standaard is voorzien van zes airbags (voor, zijkant en gordijn), realiseerde goede resultaten bij de Euro NCAP botsproeven aan de voorkant en zijkant, als ook bij de bescherming van kinderen.

De Cee'd-familie zal op korte termijn zeer compleet zijn, wanneer het vijfdeurs Cee'd-model vanaf september gezelschap zal krijgen van de Cee'd Sporty Wagon. Terwijl op de Frankfurt Motorshow de driedeurs Pro-Cee'd zijn debuut zal beleven.

KwikFit
Kia roept Cee'd terugKia roept Cee'd terug
14 juni 2010
Kia Cee'd leverbaar met Traveller PackKia Cee'd leverbaar met Traveller Pack
11 juni 2010
Facelift voor Kia cee'dFacelift voor Kia cee'd
13 juli 2009
Kia introduceert cee'd ISGKia introduceert cee'd ISG
30 december 2008
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum