26 september 2006
Kia Cee'd (2007 - 2012)

Kia Cee'd (2007 - 2012)

Wereldpremiere voor Kia Cee'd in Parijs

Autozine
26 september 2006 | De langverwachte, volledig nieuwe Kia Cee'd, zal zijn werelddebuut maken tijdens de Mondial de L'Automobile in Parijs. Dit nieuwe C-segment model markeert een ommekeer in de geschiedenis van Kia. Het is de eerste Kia ooit die ontworpen en gebouwd is in Europa.

De Kia Cee'd zal onbetwist de sterkste propositie ooit zijn van het merk in het C-segment wanneer hij in december 2006 in geheel Europa op de markt zal komen. In haar streven om wereldwijd mee te draaien in de top van de automobielindustrie heeft Kia niet alleen geïnvesteerd in talenten en budget om een volledig nieuwe fabriek en een volledig nieuw model te bouwen, maar biedt het merk haar klanten ook een enorm aantal keuzemogelijkheden.

Kia Cee'd (2007 - 2012)

Naast een de standaarduitrusting is een maximale keuze voor de klant één van de belangrijkste achterliggende thema's achter de introductie van de Cee'd, die beschikbaar zal komen met een keus uit vijf motoren, drie uitrustingsniveaus, vier interieurconcepten en twaalf buitenkleuren.

De 4,2-meter lange Cee'd heeft een ongebruikelijk lange wielbasis (2.650 mm). Tot de reeks van vijf beschikbare motoren behoren 1.4-, 1.6- en 2.0-liter CVVT benzinemotoren en een volledig nieuwe 1.6-liter VGT dieselmotor, plus volgend jaar een 2.0-liter VGT dieselmotor.

In Parijs onthult Kia ook het voorproductiemodel van de stationwagonversie, de Cee'd sporty wagon, die volgend jaar september zal worden aangeboden. De 4.470 mm lange, 1.490 mm hoge sporty wagon is het tweede model in de Cee'd familie. Als eerste model in het C-segment heeft hij een vijfde deur in de vorm van een omgekeerde L met scharnieren die aan de bovenkant van de laadruimte bevestigd zijn. Hierdoor gaat de vijfde deur bijna verticaal omhoog, zodat de toegang tot de forse laadruimte, die ook is voorzien van een extra opbergvak onder de laadvloer, optimaal is.

Kia Cee'd (2007 - 2012)

Elke Kia Cee'd die door Kia Motors Europe wordt uitgebracht, zal profiteren van een garantie van 7 jaar / 150.000 kilometer, die van toepassing is op de gehele auto gedurende vijf jaar en aanvullend twee jaar voor de motor. De garantie is volledig vrij en overdraagbaar op kopers van de auto, op voorwaarde dat de auto regelmatig is onderhouden volgens de onderhoudsvoorschriften.

Dutchlease
Kia roept Cee'd terugKia roept Cee'd terug
14 juni 2010
Kia Cee'd leverbaar met Traveller PackKia Cee'd leverbaar met Traveller Pack
11 juni 2010
Facelift voor Kia cee'dFacelift voor Kia cee'd
13 juli 2009
Kia introduceert cee'd ISGKia introduceert cee'd ISG
30 december 2008
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum