7 december 2006
Kia Cee'd (2007 - 2012)

Kia Cee'd (2007 - 2012)

Eerste Kia Cee'd rolt van de productielijn in Slowakije

Autozine
7 december 2006 | De eerste Kia Cee'd modellen, bestemd voor klanten in Europa, hebben de productielijn verlaten in de volledig nieuwe fabriek van Kia in Zilina, Slowakije. Teneinde dit historische moment in de ontwikkeling van Kia feestelijk te vieren werden de eerste auto's officieel uitgezwaaid door de heren Euisun Chung (Kia Motors Corporation President en CEO) en Jan Slota (Burgemeester van Zilina). Zij werden daarbij terzijde gestaan door een enthousiast publiek bestaande uit medewerkers van Kia, speciaal uitgenodigde vips en de heer John Humphrey (Senior Vice President International Operations) van het internationaal automobiel onderzoeksinstituut JD Power & Associates.
Profile
 

"Vandaag is echt een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van Kia als een belangrijke autoproducent", aldus Jean-Charles Lievens, Senior Vice President Kia Motors Europe, in zijn toespraak tijdens de ceremonie in Zilina. "De introductie van de Kia Cee'd zorgt voor een enorme opwaartse waardering van de kwaliteit van het merk Kia".

Kia Cee'd (2007 - 2012)

De fabriek in Zilina vertegenwoordigt een investering door Kia van € 1 miljard. De oprichting van deze fabriek zorgt voor 10.000 banen in deze regio en Zilina zal uiteindelijk een jaarproductie hebben van 300.000 auto's, waarvan iedere maand 12.500 Cee'd modellen.

Aan het eind van volgend jaar zal er ook keuze zijn uit drie carrosserievarianten. De productie van de vijfdeurs Cee'd sporty wagon zal in augustus aanvangen en die van de driedeurs Cee'd sporty hatch in december 2007.

Kia Cee'd (2007 - 2012)