20 februari 2006
Kia Cee'd (2007 - 2012)

Kia Cee'd (2007 - 2012)

Cee'd onthult Kia design trends

Autozine
20 februari 2006 | Op de 76e Salon de l'Automobile presenteert Kia een nieuw vormgegeven toekomstvisie. De Kia Cee'd toont de essentie van de C-segment nieuweling die in de eerste europese Kia fabriek gebouwd zal worden.
AutoCoach

De naam Cee'd wordt uitgesproken als het engelse "seed" en verwijst zowel naar het werkwoord zaaien als naar de CEE, de officiele afkorting van de Communaute Economique Europeenne. Hiermee benadrukt Kia dat dit concept en het hieraan gerelateerde productie-model in elk opzicht in Europa wortelt. In het engels betekent Cee'd letterlijk gemaakt voor de CEE en dit is zelfs meer dan alleen europeanised.

Kia Cee'd (2007 - 2012)

De in aanbouw zijnde fabriek staat in Zilina, Slowakije. Dat klinkt misschien ver weg, maar in vogelvlucht is het ongeveer even ver van Wenen verwijderd als de afstand tussen Groningen en Eindhoven. "Onze opdracht voor het ontwerp was om een zogenoemde teaser te maken voor het nieuwe europese ontwerp dat zijn wereldpremiere zal beleven op de Mondial de l'Automobile in Parijs, komend najaar", aldus chief designer Gregory Guillaume van het European Design Centre van Kia in Frankfurt. "Wij wilden de Cee'd zo mooi mogelijk maken, voortreffelijk gedetailleerd en met de hoogste precisie uitgevoerd. Dit concept wordt het startpunt van de nieuwe ontwerp DNA voor Kia en onderstreept dat deze auto in Europa ontworpen is en (vanaf december 2006) in Europa gemaakt wordt om 100% van de wensen van europese consumenten te vervullen".

De Cee'd heeft diverse basiskenmerken van het ontwerp gemeen met twee eerdere Kia modellen: de Sorento SUV en de Picanto in het A-segment. Tegelijk is de Cee'd het begin van de presentatie van de nieuwe ontwerprichting. Deze is te herkennen aan vloeiende lijnen die krachtige vormen met elkaar verbinden. De belangrijkste lijn loopt van laag op de voorspoiler langs de grille en over de motorkap via de A-stijl omhoog. Vervolgens gaat deze lijn langs de dakrails en over de spoiler op de achterklep, via de C-stijl weer naar beneden en onderlangs de achterbumper. Die enkele lijn verbindt alle elementen van de auto.

Op de Salon de lAutomobile in Geneve is de Cee'd uitgevoerd in English Pewter, de kleur van glanzend tin. De concept car zal op een lage glazen draaitafel tentoongesteld worden, zodat bezoekers ten volle het interieur kunnen bewonderen, tegelijk met de uiterlijke vormgeving. De uitgebouwde wielkasten omvatten 19-inch gepolijst aluminium wielen met extreem lage en brede 265/30 serie banden. Met zijn verschijning, lage en brede profiel en toch gevoelig verlopende lijnen en sierlijke details is de Cee'd een voorbode van de evolutionaire lijn van Kia ontwerpen in de toekomst.

IkWilVanMijnAutoAf
Kia roept Cee'd terugKia roept Cee'd terug
14 juni 2010
Kia Cee'd leverbaar met Traveller PackKia Cee'd leverbaar met Traveller Pack
11 juni 2010
Facelift voor Kia cee'dFacelift voor Kia cee'd
13 juli 2009
Kia introduceert cee'd ISGKia introduceert cee'd ISG
30 december 2008
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum