5 februari 2002
 

Kia Carnival (1999 - 2006)

Kia toont tijdens de BedrijfsautoRAI 2002 de nieuwe Carnival Van

Autozine
5 februari 2002 | Kia introduceert de nieuwe Carnival Van op de BedrijfsautoRAI 2002. Met de nieuwe Carnival Van speelt Kia in op de vraag naar comfortabele bestelauto's. De auto heeft een grote laadruimte met een dicht schot van de cabine gescheiden. Onder de kap huist een 2,9-liter HPDI common rail dieselmotor of een 2.5 V6 benzinemotor.

De Carnival Van is volgens Kia de ideale zakelijke partner. Achterin zorgt een flinke laadruimte voor voldoende vervoerscapaciteit, terwijl voor het tussenschot de nadruk ligt op luxe en comfort. Standaard zijn onder meer dubbele airbags, ABS en elektrisch bedienbare portierramen. Bovendien bezit de Carnival Van centrale portiervergrendeling met afstandsbediening waarmee met een druk op de knop alle portieren kunnen worden ontgrendeld of vergrendeld. De nieuwe Carnival heeft een chique uitstraling dankzij elementen als verchroomde stootlijsten en koplampen achter helder glas.

Kia Carnival (1999 - 2006)

Ook nieuw op de bedrijfsautoRAI is de 106 kW (144 pk) sterke common rail HPDI dieselmotor. Deze nieuwe diesel bereikt een maximaal koppel van 310 Nm dat bij 2.000 toeren per minuut vrijkomt en is volgens de fabrikant vriendelijk voor het milieu. Naast deze dieselkrachtbron levert Kia ook een 2.5 V6 benzinemotor met een vermogen van 110 kW (150 pk) en een koppel van 244 Nm bij 4.000 toeren per minuut.

Ook op het gebied van veiligheid heeft de nieuwe Carnival grote stappen voorwaarts gemaakt ten opzichte van de voorganger. Zo is de lichtopbrengst van de koplampen vergroot en zijn grotere spiegels gemonteerd. Maar ook aan de passieve veiligheid is aandacht besteed. Zo is de stijfheid van de carrosserie vergroot en worden standaard depowered airbags gemonteerd. Deze airbags zijn speciaal ontworpen om tijdig de explosie-energie af te remmen, zonder de bescherming van de bestuurder of passagier in gevaar te brengen. Deze verbeteringen zijn niet zonder resultaat gebleken. In de NHTSA/NCAP crash test werd de Kia beloond met de hoogste score van 5 sterren bij de front en zij impact tests.

Kia start de levering van de Carnival Van per direct. De prijzen beginnen bij 18.495 euro (excl. BTW) voor de Van met benzinemotor. De Carnival met dieselmotor is verkrijgbaar vanaf euro 18.995,-.

XLLease
De Kia Carnival scoort hoog op crashtestDe Kia Carnival scoort hoog op crashtest
15 februari 2002
Kia heeft Carnival aangepastKia heeft Carnival aangepast
21 september 2001
 

Info

Techniek

Prijs

Forum