21 september 2001
 

Kia Carnival (1999 - 2006)

Kia past Carnival aan

Autozine
21 september 2001 | Tijdens de l.A.A. introduceert Kia de compleet herziene versie van haar topmodel: de Kia Carnival. Deze 4,9 m grote MPV is niet alleen qua exterieur en interieur flink aangepakt, ook de techniek werd aangepast aan de huidige maatstaven.

Aan het exterieur valt in eerste instantie het vernieuwde front op. Door de vergrote radiatorgril straalt de auto kracht en robuustheid uit. Maar ook de achterzijde is onder handen genomen: de achterruit werd vergroot, evenals de verlichtingsunits. Door de meer hoekige vormen oogt de auto een stuk stoerder.

Kia Carnival (1999 - 2006)

Kia heeft veel aandacht besteed aan het interieur van de Carnival. Met name op het gebied van design, gebruiksgemak en veiligheid. In het compleet nieuw ontworpen dashboard valt de grote centrale console op, waarin onder andere ook de bediening van de ventilatie is opgenomen. De metaal look afwerking oogt modern en door het gebruik van hoogwaardige materialen heeft de Carnival een luxe uitstraling. De uitneembare stoelen verhogen het gebruiksgemak, aangezien de bestuurder kan kiezen uit diverse functionele posities waarin zowel passagiers als bagage een plaats kunnen vinden.

Naast dit alles is ook de techniek aan de huidige maatstaven aangepast. Als resultaat daarvan wordt de 2.9 dieselmotor in het vervolg voorzien van een modern common rail systeem, goed voor 144 pk en een koppel van 310 Nm bij 2.000 toeren per minuut. Daarnaast blijft Kia de auto leveren met de 150 pk sterke 2.5 liter V6 benzinemotor. Deze krachtbron is goed voor 224 Nm bij 4.000 toeren per minuut. Door toepassing van isolatiemateriaal is zowel het motor- als windgeruis sterk gereduceerd ten opzichte van zijn voorloper.

XLLease
De Kia Carnival scoort hoog op crashtestDe Kia Carnival scoort hoog op crashtest
15 februari 2002
Kia toont nieuwe Carnival VanKia toont nieuwe Carnival Van
5 februari 2002
 

Info

Techniek

Prijs

Forum