15 februari 2002
 

Kia Carnival (1999 - 2006)

Kia carnival haalt hoogst mogelijke score bij EuroNCAP

Autozine
15 februari 2002 | De nieuwe Kia Carnival heeft in de Verenigde Staten de hoogst mogelijke score van vijf sterren gehaald bij NHTSA crashtests. De MPV noteerde dit resultaat zowel bij frontale botsproeven als bij aanrijdingen in de flank. De Carnival is daarmee de veiligste ruimteauto van dit moment.

Kia investeert al jaren in veiligheid. Dat werpt nu vruchten af. "Het behalen van de vijf sterren is een grote prestatie", reageert Milco de Vries, Managing Director van Kia Motors Nederland. "Dit toont aan dat we ons kunnen meten met topmerken."

Kia Carnival (1999 - 2006)

De NHTSA testprocedure geldt als graadmeter voor consumentenorganisaties bij de beoordeling van de veiligheid van nieuwe auto's. De botsproeven zijn in de Verenigde Staten uitgevoerd door een overheidsinstantie, de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA).

De frontale crash simuleert een botsing tussen twee voertuigen. Deze wordt uitgevoerd met een snelheid van 55 km/uur. De botsproeven van opzij vinden plaats met een snelheid van 62 km/uur.

Kia toont nieuwe Carnival VanKia toont nieuwe Carnival Van
5 februari 2002
Kia heeft Carnival aangepastKia heeft Carnival aangepast
21 september 2001
 

Info

Techniek

Prijs

Forum