2 januari 2003
 

Jeep Wrangler (1996 - 2006)

vernieuwde jeep wranger in voorjaar 2003

Autozine
2 januari 2003 | Jeep introduceert tijdens de AutoRAI 2003 een vernieuwde Jeep Wrangler, met onder meer een geheel nieuw interieur en een duidelijk hoger veiligheidsniveau. Daarnaast is de Wrangler vanaf volgend jaar leverbaar met een nieuwe Powertech viercilinder benzinemotor met een cilinderinhoud van 2.4 liter. Deze dient ter vervanging van de voorheen toegepaste 2.5 liter viercilinder motor. Bovendien doet een geheel nieuwe automatische viertraps transmissie zijn intrede bij de Jeep Wrangler.
AutoCoach

Met de 2.4 liter viercilinder Powertech motor is het vermogen van 105 kW (143 pk) ten opzichte van zijn voorganger met 21 procent gestegen. Het maximum koppel bedraagt nu 215 Nm, een stijging van 13 procent. Gecombineerd met de nieuwe, handmatige vijfversnellingsbak moet deze krachtbron zorgen voor een sterke verbetering van de rijeigenschappen en de hanteerbaarheid in zwaar terrein. De motor is voor een groot deel vervaardigd uit aluminium en beschikt over een dubbele bovenliggende nokkenas en vier kleppen per cilinder. Naast het feit dat de nieuwe motor aanzienlijk meer vermogen levert dan zijn voorganger, werkt deze ook stiller en efficienter. Behalve deze nieuwe motor is de Jeep Wrangler in 2003 ook leverbaar met de beproefde 4.0 liter Powertech zescilinder benzinemotor. Deze kan voortaan ook worden gecombineerd met een automatische viertraps transmissie, de vorige versnellingsbak kende drie trappen.

Jeep Wrangler (1996 - 2006)

Voor modeljaar 2003 heeft de Wrangler een vernieuwd interieur, met een meer verfijnde afwerking die trouw blijft aan de essentie van dit Jeep-icoon. Zo zijn onder meer de voorstoelen gewijzigd, waardoor bestuurder en passagier twee centimeter meer beenruimte hebben gekregen. De rugleuningen zijn langer geworden en bieden meer comfort. De achterzitting is vernieuwd en kan nu eenvoudiger worden neergeklapt of verwijderd. Vlak achter de B-stijl bevindt zich de interieurverlichting, alsmede plaatsingspunten voor eventuele luidsprekers. De wijzigingen voorzien verder in een nieuw, vierspaaks stuurwiel, een extra 12-volt stroomaansluiting op het dashboard en een nieuwe zelfdimmende achteruitkijkspiegel met kaartleeslampjes, temperatuurmeter en kompas op de Wrangler Sahara. In de Jeep Wrangler hebben de inzittenden vanaf modeljaar 2003 de beschikking over meerfase airbags, autoadaptieve en in hoogte verstelbare driepuntsgordels en een gordelspanner aan bestuurderszijde.

Voor volgend jaar kan de carrosserie van de Wrangler worden geleverd in vier nieuwe kleuren: Bright Silver Metallic, Inca Gold Pearl, Intense Blue Pearl en Light Khaki Metallic. Op de carrosserie wordt bovendien een nieuwe badge aangebracht. De softtop, voorheen bestaand uit vier lagen, is voortaan met drie lagen iets dunner en eenvoudiger te bedienen. De prijslijst van de Jeep Wrangler 2003 begint bij € 26.400,- voor de Wrangler 2.4 Sport. De nieuwe modellen worden komend voorjaar verwacht bij de Nederlandse dealers.

XLLease
Jeep Wranglers vestigen wereldrecordJeep Wranglers vestigen wereldrecord
12 april 2007
Jeep Wrangler Rubicon in 2e filmJeep Wrangler Rubicon in 2e film
24 juni 2003
 

Info

Techniek

Prijs

Forum