12 april 2007
 

Jeep Wrangler (1996 - 2006)

Jeep Wranglers vestigen wereldrecord

Autozine
12 april 2007 | Twee Jeep Wranglers hebben een door Guinness World Records gemonitorde missie volbracht: ze reden naar een hoogte van 6.646 m. De expeditie vond plaats op de hoogste vulkaan ter wereld: de Ojos del Salado in Chili. Bergbeklimmers die de uitdaging aangaan, komen er voortaan een bord tegen: Jeep Parking Only.

e Ojos del Salado in het Andes-gebergte is niet alleen een vulkaan, het is ook de een na hoogste berg van het westelijk halfrond. Door zijn hoogte (6.892 m), maar vooral door zijn onherbergzame en woeste karakter, is hij pas 70 jaar geleden voor het eerst door de mens bedwongen. En nu is er een parkeerplaats.

Jeep Wrangler (1996 - 2006)

De vijfdaagse expeditie met de Wranglers werd begeleid door de specialisten van Extreme Events onder leiding van Mattias Jeschke. De expeditieleden en de auto's werden niet alleen geconfronteerd met extreme temperaturen (-30 graden Celcius), maar ook met verraderlijke gletsjers, onafzienbare rotspartijen en onstabiel vulkanisch zand. Bovendien wogen de laatste loodjes het zwaarst: eigenlijk was de gletsjer net onder de top, met zijn messcherpe ijspunten, niet eens begaanbaar. Juist daar lieten de ongemodificeerde Wranglers Rubicon zien wat de aanduiding Trail Rated precies betekent.

De Wrangler is er als driedeurs en als vierdeurs Unlimited. Er is keus uit een V6-benzinemotor en een commonrail diesel. De nieuwe modellen zijn niet alleen on top of the world te vinden, maar nu ook bij de Chrysler, Jeep & Dodge-dealers in Nederland. De prijzen beginnen bij € 34.050.

Jeep Wrangler (1996 - 2006)
Dutchlease
Jeep Wrangler Rubicon in 2e filmJeep Wrangler Rubicon in 2e film
24 juni 2003
Vernieuwde Jeep WrangerVernieuwde Jeep Wranger
2 januari 2003
 

Info

Techniek

Prijs

Forum