20 januari 2022

Jeep

Jeep Renegade en Compass als e-Hybrid

20 januari 2022 - De nieuwe Jeep Renegade en Compass modellen debuteren met een hybridesysteem. De nieuwe 4-cilinder 1,5-liter turbobenzinemotor uit de Global Small Engine-familie levert 130 pk en 240 Nm en is gekoppeld aan een nieuwe 7-traps automatische transmissie met dubbele koppeling. De nieuwe e-Hybrid versies beloven tot 15 procent minder verbruik en CO2-uitstoot dan de vorige benzinemodellen.
AutoCoach

Het aandrijfsysteem omvat een ingebouwde 48-volt, 15 kW (20 pk) elektromotor die 55 Nm koppel levert en de wielen kan aandrijven als de verbrandingsmotor is uitgeschakeld. Op de benzinemotor is een riemstartgenerator geïnstalleerd om snelle en stille overgangen bij het herstarten te garanderen.

Jeep

Dankzij het nieuwe aandrijfsysteem bieden de hybride modellen verschillende functies waarmee het voertuig in elektrische modus kan rijden ("EV-functies"). Deze omvatten:

  • Silent Start: start het voertuig zonder dat de benzinemotor hoeft te worden ingeschakeld, door gebruik te maken van een puur elektrische, stille rijmodus "EV"
  • Energieterugwinning: recupereert energie die anders verloren zou gaan wanneer het voertuig vertraagt (e-Coasting) en tijdens het remmen (regeneratief remmen);
  • Boost & Load Point Shift: 'e-Boosting' zorgt voor een verhoging van het koppel naar de wielen dankzij de elektromotor die de benzinemotor ondersteunt; bovendien kan door gebruik te maken van het (aandrijf- of rem)koppel van de elektromotor het werkpunt van de benzinemotor worden geoptimaliseerd;
  • Electric Drive: het voertuig kan geruisloos en emissievrij rijden met alleen de elektromotor, terwijl de benzinemotor is uitgeschakeld.

De Jeep Renegade en Compass e-Hybrid kunnen in verschillende modi rijden met alleen de elektromotor (en dus de benzinemotor uitgeschakeld). Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij een reeks elektrische standen die bekend staan als "EV-mogelijkheden", waaronder:

  • e-Launch: start het voertuig met alleen de elektromotor, bij het starten of herstarten bij verkeerslichten
  • e-Creeping: de elektromotor zorgt voor de start die normaal gesproken wordt gezien in automatische voertuigen, met een snelheid die kan variĆ«ren van 0 km/u tot het equivalent van de benzinemotor die stationair draait in de eerste versnelling of achteruit
  • e-Queueing: het voertuig kan in de file blijven rijden volgens een 'stop & go'-patroon in volledig elektrische modus
  • e-Parking: vereenvoudigt parkeermanoeuvres, die alleen met elektrische aandrijving kunnen worden uitgevoerd.

De EV-mogelijkheden zijn beschikbaar afhankelijk van de laadstatus van de batterij en het vereiste vermogen.

Met unieke esthetische details en het gebruik van duurzame materialen, milieuvriendelijke verven en afwerkingen onderstreept de nieuwe speciale Upland-versie de aandacht van het merk Jeep voor het milieu. De nieuwe speciale Upland-versie is beschikbaar op de nieuwe e-Hybrid èn op de plugin hybride versies van de Renegade 4xe en Compass 4xe. De Upland is direct herkenbaar aan zijn nieuwe en exclusieve koetswerkkleur "Matter Azur", het zwarte dak en de 17 inch (op Renegade) of 18 inch (op Compass) lichtmetalen velgen. De stijl wordt gecompleteerd door de nieuwe bronzen MetaKrome-afwerkingen op de grille-ringen aan de voorkant en op de skidplate aan de achterkant. Een speciale sticker op de motorkap maakt het af.

In het interieur is gebruik gemaakt van gerecyclede materialen, zoals voor de hemelbekleding, de vloermatten en de exclusieve SEAQUAL-stoelen (gemaakt van gerecycled plastic dat uit de oceaan is verwijderd) voorzien van Jeep-logo op de rugleuningen voor.

Bij de Renegade zijn sommige van de zwarte kunststof panelen en onderdelen die in het interieur worden gebruikt ook afkomstig van gerecyclede materialen. Zoals kunststoffen die eerder in de koplampen van een voertuig werden gebruikt. Op de Compass zijn zowel de deurpanelen als het dashboard gemaakt van hetzelfde materiaal dat is afgeleid van gerecyclede kunststoffen, terwijl een bronzen MetaKrome-afwerking, gemaakt met milieuvriendelijke verf, het volledige profiel van het dashboard verfraait.

De nieuwe e-Hybrid Renegade en Compass worden geleverd met connected services zoals de vooraf geïnstalleerde Uconnect Box die toegang biedt tot Uconnect Services en een reeks functies die toegankelijk zijn via verschillende touchpoints, zoals de My Uconnect mobiele app, een smartwatch, de website, knoppen op de plafondverlichting van het voertuig en stemassistenten (Amazon Alexa en Google Assistant). Bovendien kunnen klanten, zodra ze een Jeep kopen, onmiddellijk een account aanmaken door de mobiele app "My Uconnect" te downloaden en vele technologische en verbonden voordelen ontdekken, nog voordat hun nieuwe voertuig wordt afgeleverd.

Op het gebied van veiligheid omvat de standaarduitrusting onder meer Traffic Sign Recognition, dat verkeersborden leest en interpreteert; Intelligent Speed Assist, dat het voertuig automatisch binnen de snelheidslimiet houdt; Drowsy Driver Alert, dat bestuurders waarschuwt wanneer hun aandacht verslapt; en automatische noodremfunctie met voetganger- en fietserherkenning (alleen Compas), die het voertuig vertraagt tot volledige stilstand. Daarnaast is er ook een nieuwe Highway Assist beschikbaar op de Jeep Compass. Voor het eerst in een Jeep-model dat in Europa wordt verkocht, biedt dit rijhulpsysteem autonoom rijden van niveau 2 (L2), waarbij een combinatie van Adaptive Cruise Control en Lane Centering wordt gebruikt om de snelheid en het traject automatisch aan te passen bij het rijden op snelwegen.

Wittebrug
AutoCoach