11 november 2011
Feedback
Jaguar XJ

Jaguar XJ

Sport en Speed Packs voor Jaguar XJ

Autozine
11 november 2011 | Als topmodel van Jaguar vertegenwoordigt de vorig jaar geïntroduceerde XJ het beste wat het merk te bieden heeft op het gebied van elegantie, luxe en sportieve kracht. Komend voorjaar introduceert Jaguar twee nieuwe, optionele Sport en Speed Packs waarmee de echte liefhebber de auto meer naar eigen hand zet.
 

Voor Jaguar betekende de introductie van de nieuwe XJ vorig jaar een logisch vervolg op de rijke traditie van luxueuze saloons. Net als zijn voorgangers beschikt ook de huidige XJ over een royale standaarduitrusting. Toch zag de fabrikant ruimte voor twee nieuwe optiepacks.

Jaguar XJ

Zo krijgt de Jaguar XJ met het Sport Exterior Pack de beschikking over designdetails als een in hoogglans zwart uitgevoerde grille, een aerodynamisch gevormde splitter onder de voorbumper, een subtiele achterspoiler en nieuw ontworpen 20 inch Venom lichtmetalen velgen, met daarachter roodgelakte remklauwen met Jaguar-logo.

Voor het interieur is er het Sport Interior Pack, met onder andere Jaguar Performance voorstoelen en roestvrijstalen sportpedalen. De dashboardafwerking in carbon fibre of Piano Black versterkt de ambiance, evenals de nieuwe kleurstellingen die ook deel uitmaken van het Sport Interior Pack: Jet met contrasterend Ivory-stiksel en Ivory met contrasterend Jet-stiksel.

Jaguar XJ

Waar de Sport Packs beschikbaar zijn voor alle uitvoeringen van de XJ, daar blijft het Speed Pack exclusief voorbehouden aan de XJ 5.0 Supercharged, het sportieve topmodel binnen het gamma. Door de aerodynamische verbetering die wordt gerealiseerd met het Sport Exterior Pack, kan de oorspronkelijk elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/u wordt verhoogd tot 280 km/u.