20 augustus 2013
Jaguar XJ

Jaguar XJ

Jaguar XJ aangepast voor 2014

Autozine
20 augustus 2013 | De Jaguar XJ is aangepast voor modeljaar 2014. Ten opzichte van het vorige modeljaar werden enkele subtiele wijzigingen doorgevoerd. Bovendien is er een nieuwe uitvoering met verlengde wielbasis. De Jaguar XJ modeljaar 2014 staat vanaf september bij de Regionale Jaguar Centra.

Het leveringsprogramma van de Jaguar XJ begint bij de 2.0 liter i4 Turbocharged benzinemotor, die standaard wordt gecombineerd met Jaguars Intelligent Stop/Start systeem. Mede daardoor koppelt deze 240 pk/340 Nm sterke viercilinder prestaties aan een gunstig verbruik van 8,4 l/100 km.

Jaguar XJ

De XJ 3.0 liter V6 Supercharged kan als enige uitvoering optioneel worden uitgerust met het Jaguar Intelligent All Wheel Drive systeem. Het vermogen van 340 pk/450 Nm wordt dan over de vier wielen verdeeld, afhankelijk van de rijomstandigheden.

Het sportieve hoogtepunt binnen de reeks van de XJ modeljaar 2014 wordt gevormd door de XJR. Deze beschikt over Jaguars 5.0 liter V8 Supercharged benzinemotor, met een vermogen van 550 pk en een koppel van 680 Nm. Het resultaat van dat vermogen is een acceleratie van 0 tot 100 km/u in 4,6 seconden, met een elektronisch begrensde topsnelheid van 280 km/u. Om dit  potentieel in goede banen te leiden, heeft de XJR ook enkele aerodynamische aanpassingen ondergaan.

Jaguar XJ

In alle gevallen brengen de motoren hun vermogen via een achttraps automatische transmissie over op de achterwielen.

De luxueuze ambiance van de Jaguar XJ modeljaar 2014 wordt onderstreept door de materialen waarmee het interieur is afgewerkt. Er is keuze uit Bond leder, zacht gelooid leder en semi-aniline lederen bekleding en diverse soorten houtfineer, zoals Piano Black, Carbon Fibre, Gloss Burr Walnut en Satin Rosewood. Voor het nieuwe modeljaar is bovendien een brede reeks van lichtmetalen velgen leverbaar, waaronder nieuw ontworpen 18 inch Manra velgen van gesmeed lichtmetaal. Tot de beschikbare opties hoort onder meer een Meridian Reference Audio Systeem, met 26 luidsprekers. Een nieuwe functie van het systeem is Conversation Assist, waarmee de stemmen van de inzittenden via het audiosysteem versterkt worden weergegeven, zodat elke passagier zich gemakkelijker verstaanbaar kan maken.

Jaguar XJ

Ook voor modeljaar 2014 voorziet het gamma van de XJ in een versie met verlengde wielbasis; de XJ Long Wheel Base. Afhankelijk van de gekozen uitvoering is deze uitgerust met extra luxueuze voorzieningen voor de achterpassagiers, waaronder 'airline style' seats met massagefunctie, een Rear Seat Entertainment Pack met twee 10,2 inch beeldschermen, klaptafeltjes en een aangepaste achterwielophanging die het rijcomfort verbetert.

Topdirigent kiest voor de Jaguar XJTopdirigent kiest voor de Jaguar XJ
28 juni 2018
Jaguar XJ verbeterd voor 2017Jaguar XJ verbeterd voor 2017
24 juli 2017
Jaguar XJ ondergaat faceliftJaguar XJ ondergaat facelift
15 juni 2015
Jaguar toont XJ_e plug-in hybrideJaguar toont XJ_e plug-in hybride
5 september 2012
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum