23 april 2012
Jaguar XJ

Jaguar XJ

Jaguar XJ nu ook als Ultimate

Autozine
23 april 2012 | Tijdens de Motor Show in Beijing presenteert Jaguar de XJ Ultimate. Op basis van de XJ met lange wielbasis beschikt de XJ Ultimate dan ook over een standaarduitrusting die met name voor de achterpassagiers geen wens onvervuld laat.

De standaard achterbank van de Jaguar XJ heeft in de XJ Ultimate plaatsgemaakt voor twee individuele achterstoelen, die van elkaar worden gescheiden door een met leder afgewerkte middenconsole. Ook zijn de met semi-aniline leder afgewerkte zetels achterin meervoudig elektrisch verstelbaar, en bovendien voorzien van stoelventilatie, massagefunctie en een verstelbare lendensteun.

Jaguar XJ

Uitermate praktisch is een uit aluminium vervaardigde werktafel dat met een druk op de knop uit de middenconsole tevoorschijn komt. Verrassend is de aanwezigheid van een verborgen kabinet met daarin een set champagne flutes, en een tweede kabinet voor een fles gekoelde champagne.

Het praktische karakter van een mobiele werkomgeving wordt verder versterkt door de aanwezigheid van twee iPads van de derde generatie, die met bijbehorend draadloos toetsenbord zijn ondergebracht in een met leder afgewerkt dock in de rugleuning van de voorstoelen. Een exclusief audiosysteem van het Britse merk Meridian staat bovendien garant voor luisterplezier.

Op de portierpanelen en in het voorste gedeelte van het interieur is ebbenhoutfineer aangebracht in een symmetrisch Herringbone patroon, een subtiele verwijzing naar de houten romp van klassieke speedboten.

Jaguar XJ

Met details als lage, met chroom omlijste luchtinlaten aan de voorzijde en unieke 20 inch Maroa velgen van gesmeed lichtmetaal toont de XJ Ultimate zijn exclusieve karakter. Aan de achterzijde valt de XJ Ultimate op door de aanwezigheid van dubbele ovalen uitlaateinden van roestvrij staal en een discrete metalen Ultimate badge onder het XJ-logo. Dezelfde badges zijn zichtbaar in de ventilatieopeningen in de voorspatborden. Het onderstel onderging enkele gerichte aanpassingen om maximaal rijcomfort voor de achterpassagiers te kunnen garanderen.

Bij zijn introductie is de nieuwe Jaguar XJ Ultimate leverbaar met de reeds bekende 5.0 liter V8 supercharged benzinemotor met een vermogen van 510 pk en een koppel van 625 Nm. Daarnaast is de 3.0 liter V6 dieselmotor beschikbaar. Alle motoren brengen hun vermogen via een 8-traps automatische transmissie over op de achterwielen. De prijzen zijn nog niet bekend.

XLLease
Topdirigent kiest voor de Jaguar XJTopdirigent kiest voor de Jaguar XJ
28 juni 2018
Jaguar XJ verbeterd voor 2017Jaguar XJ verbeterd voor 2017
24 juli 2017
Jaguar XJ ondergaat faceliftJaguar XJ ondergaat facelift
15 juni 2015
Jaguar XJ aangepast voor 2014Jaguar XJ aangepast voor 2014
20 augustus 2013
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum