17 juni 2003
 

OTTI

Kunstenaar beschildert Jaguar

Autozine
17 juni 2003 | Voor kunstenaar Oscar Faase, schilderend onder de naam OTTI, ging vorige maand een wens in vervulling. De autogek kreeg van een onbekende uit Wassenaar een Jaguar geschonken. Er zat echter wel een maar aan: hij moest hem wel beschilderen, en wel op de manier zoals alleen OTTI dat kan.
Info

Kunst moet toegankelijk zijn en een lage drempel hebben, is zijn moto. Otti stelt in zijn werk een kleurrijk optimisme centraal, zijn positieve kijk op het leven komt tot uiting in de thema's van zijn werken, thema's zoals vriendschap, muziek en liefde. Het gaat hem in de eerste plaats om het plezier die hij beleeft aan schilderen.

Jaguar

Rond de klok van elf zette hij zijn eerste lijnen op de neus van de auto, niet met waterverf, zoals de meeste mensen dachten, maar met acrylverf. Gadegeslagen door diverse fans en voorbijgangers heeft hij in vier uur een rijdend kunstobject gemaakt.

Otti heeft de Jaguar de naam "Brothers on the Hood" gegeven en zoals al zijn schilderijen afgesloten met een het ritueel van bezegelen door er enkele fel gekleurde klodders op te gooien.

Jaguar
Profile
Jaguar past XE en XF aan voor 2022Jaguar past XE en XF aan voor 2022
25 augustus 2021
Jaguar F-PACE aangepast voor 2022Jaguar F-PACE aangepast voor 2022
11 augustus 2021
Jaguar E-PACE als R-Dynamic Black EditJaguar E-PACE als R-Dynamic Black Edit
19 mei 2021
Jaguar introduceert F-TYPE R-DynamicJaguar introduceert F-TYPE R-Dynamic
12 april 2021