16 november 2020
 

Jaguar

Jaguar Land Rover ontwikkelt smart city hub

Autozine
16 november 2020 | Jaguar Land Rover werkt samen met wereldwijde software-, mobiliteits- en telecombedrijven voor de ontwikkeling van een 'smart city hub'. Hier worden praktijktests uitgevoerd met zelfrijdende voertuigen op een openbaar wegdeel met voetgangers en fietsers en andere voertuigen.
UnitedConsumers
Info

De Future Mobility Campus Ireland (FMCI) biedt de faciliteiten en expertise voor het verzamelen van waardevolle sensorgegevens, simuleren van verschillende soorten wegen en verkeerssituaties en het uitproberen van nieuwe technologie. De volledig elektrische Jaguar I-PACE wordt hierbij ingezet voor verschillende tests. De proeftuin komt ten goede aan het onderzoek van Jaguar Land Rover naar autonome, verbonden, geëlektrificeerde en gedeelde voertuigen; een cruciaal onderdeel van de toewijding van het bedrijf om de samenleving veiliger en gezonder maken met technologie.

Jaguar

Het testgebied wordt geheel voorzien van sensoren, nauwkeurige locatiesystemen, een centrum voor datamanagement en zelfrijdende prototypes. Er zijn slimme kruisingen, verbonden wegen, systemen voor autonoom parkeren en opladen, evenals verbindingen met een 450 kilometer lange verbonden snelweg. Er is ook een luchtverkeerscorridor voor onbemande luchtvoertuigen (unmanned aerial vehicles, UAV's) van Shannon Airport langs de Shannon-monding in Ierland.

Jaguar Land Rover is hoofdpartner van het FMCI en zal samen met een aantal andere, wereldwijde technologiebedrijven helpen de faciliteit te ontwikkelen. Daartoe behoren Cisco, Seagate, Renovo, Red Hat, Valeo en Mergon. Traditioneel werden zulke testlocaties aan de andere kant van de oceaan ontwikkeld. Het FMCI biedt Jaguar Land Rover een belangrijke onderzoeklocatie vlakbij een bestaande faciliteit: de Shannon software hub.

Vandebron
Jaguar F-TYPE als 60 EditionJaguar F-TYPE als 60 Edition
9 december 2020
Jaguar past F-PACE SVR aan voor 2021Jaguar past F-PACE SVR aan voor 2021
2 december 2020
Jaguar E-PACE vernieuwd voor 2021Jaguar E-PACE vernieuwd voor 2021
28 oktober 2020
Jaguar vernieuwt XE voor modeljaar 2021Jaguar vernieuwt XE voor modeljaar 2021
6 oktober 2020