9 december 2020
Jaguar F-TYPE Coupe
Nieuws

Jaguar F-TYPE Coupe

Jaguar F-TYPE als 60 Edition

9 december 2020 - Jaguar viert het 60-jarig jubileum van de E-type met de introductie van een nieuwe limited edition 575 pk V8 Supercharged F-TYPE Heritage 60 Edition. Wereldwijd (behalve in China) zijn slechts 60 exemplaren van deze vierwielaangedreven sportauto beschikbaar. Elk daarvan is met de hand afgewerkt door de personalisatie-experts van SV Bespoke.
AutoCoach

De speciale jubileumuitrusting omvat onder meer Sherwood Green unilak, een originele E-type kleur die sinds de jaren 60 niet meer is aangeboden voor nieuwe Jaguar modellen. Het interieur is uitvoerig afgewerkt met duo-tone Caraway en Ebony Windsor leder, dat normaal gesproken niet leverbaar is voor de F-TYPE.

Jaguar F-TYPE Coupe

Het nieuwe, gelimiteerde model is ook voorzien van een unieke aluminium afwerking van de middenconsole, geïnspireerd op de behuizing van de achteruitkijkspiegel van de E-type. Het E-type 60th Anniversary logo is in reliëf opgebracht op de hoofdsteunen van de lichtgewicht Performance stoelen en de E-type 60 aanduiding komt overeen met de gelimiteerde E-type 60 Collection auto's die Jaguar Classics eerder dit jaar aankondigde. Speciale instaplijsten, een SV Bespoke gedenkplaatje en met Caraway omzoomde vloermatten maken de uitrusting compleet.

De F-TYPE Heritage 60 Edition is zowel beschikbaar als Coupé en Convertible, met exclusieve Diamond Turned Gloss Black 20-inch gesmede lichtmetalen wielen, hoogglans zwarte en chromen exterieuraccenten en zwarte remklauwen.

De nieuwe F-TYPE R, die in december 2019 werd geïntroduceerd, vormt de basis van de nieuwe F-TYPE Heritage 60 Edition. De auto beschikt altijd over vierwielaandrijving en is uitgerust met nieuw afgestelde dempers, stabilisatorstangen en achterwielophanging voor een nog meer betrokken rijbeleving. Het vermogen is afkomstig van de 575 pk Supercharged V8, die 700 Nm aan koppel levert. De sprint van 0 naar 100 km/u kost 3,7 seconden en de topsnelheid is elektronisch begrensd op 299 km/h.

Iedere Heritage 60 Collection wordt gebouwd bij de Jaguar fabriek Castle Bromwich in het VK en afgewerkt door het Bespoke team van Jaguar Special Vehicle Operations in Warwickshire. De richtprijs voor Nederland is € 203.662,-.

XLLease