29 maart 2016
Jaguar F-TYPE Coupe

Jaguar F-TYPE Coupe

Jaguar F-TYPE SVR geeft concert in tunnel

Autozine
29 maart 2016 | Ter demonstratie van het indrukwekkende uitlaatgeluid van de nieuwe F-TYPE SVR, de snelste Jaguar van dit moment, ging de beroemde Park Avenue Tunnel in New York City tijdelijk op slot voor het publiek. Jaguar organiseerde het bijzondere geluidsconcert ter gelegenheid van de New York International Auto Show, die van 25 maart tot en met 3 april in de 'Big Apple' wordt gehouden.
AutoCoach

Naast de daadwerkelijke prestaties, vormt het geluid één van de hoofdattracties van de nieuwe Jaguar F-TYPE SVR. De 422 meter lange Park Avenue Tunnel, die onder zeven huizenblokken van het iconische Park Avenue in Manhattan loopt, vormde de ideale locatie   om het indrukwekkende uitlaatgeluid van de F-TYPE SVR te demonstreren.

Jaguar F-TYPE Coupe

Belangrijk onderdeel van het unieke geluid is het nieuwe lichtgewicht titanium uitlaatsysteem van Inconel. Om de geluidsdemonstratie in New York extra kracht bij te zetten, maakte Jaguar gebruik van verlichting die speciaal is ontwikkeld om te reageren op het uitlaatgeluid. Terwijl het tempo van de F-TYPE werd opgevoerd in de Park Avenue Tunnel, veranderden de kleur van tientallen lichtjes van wit naar Jaguar Red.

De F-TYPE SVR beschikt over een 5,0-liter supercharged V8-motor met een vermogen van 423 kW (575 pk) en 700 Nm. Hij accelereert vanuit stilstand naar 100 km/uur in 3,7 seconden en haalt een topsnelheid van 322 km/uur. De Jaguar F-TYPE SVR is leverbaar vanaf € 199.750,-.

Jaguar introduceert F-TYPE R-DynamicJaguar introduceert F-TYPE R-Dynamic
12 april 2021
Jaguar F-TYPE als 60 EditionJaguar F-TYPE als 60 Edition
9 december 2020
Jaguar F-TYPE leverbaar met Spotify appJaguar F-TYPE leverbaar met Spotify app
18 februari 2020
Jaguar F-TYPE ondergaat facelift 2020Jaguar F-TYPE ondergaat facelift 2020
2 december 2019
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum