5 maart 2018
Jaguar F-TYPE Coupe

Jaguar F-TYPE Coupe

Graphic Pack voor Jaguar F-TYPE SVR

Autozine
5 maart 2018 | Voor de Jaguar F-TYPE SVR is er nu een Graphic Pack. Het is een pakket extra's om de 322 km/uur snelle coupe te personaliseren. Het bevat opvallende, op de autosport geïnspireerde accenten. Jaguar-ontwerpers van Special Vehicle Operations hebben onder leiding van Ian Callum, Jaguars Director of Design, dit Graphic Pack ontwikkeld dat de kracht van de vierwielaangedreven Jaguar F-TYPE SVR benadrukt.

De Jaguar F-TYPE SVR onderscheidt zich al door een uitgebreid aerodynamisch pakket: een voorbumper met splitter, een vlakke ondervloer, een actieve koolstofvezel achtervleugel en een venturi aan de achterzijde. Om het uiterst karakter van de auto verder te accentueren, omvat het Graphic Pack een omlijsting van de grille in een contrasterende kleur en spiegelkappen en zogenoemde aero winglets in dezelfde contrasterende kleur. Op de motorkap en de dorpels zijn decals aangebracht met het opschrift '575', als verwijzing naar de 5,0-liter Supercharged V8-motor met een vermogen van 423 kW (575 pk). De motorkap is verder voorzien van koolstofvezel louvres en inzetten opzij, die het prestatievermogen van de F-TYPE SVR benadrukken.

Jaguar F-TYPE Coupe

Bij het F-TYPE SVR Graphic Pack is te kiezen uit zes kleurencombinaties:

  • Yulong White met accenten in de kleur Firenze Red
  • Santorini Black en Gold
  • Corris Grey en Ultra Blue
  • Caldera Red en Black
  • Ultra Blue en Corris Grey
  • Indus Silver en Black

Het Graphic Pack omvat verder gesmede lichtgewicht 20-inchwielen en remtangen in bijpassende kleuren (rood of zwart). Carbon Ceramic Matrix (CCM) remmen zijn optioneel leverbaar en zijn voorzien van gele remklauwen. Het Graphic Pack biedt ook verlichte dorpelpanelen met '575'-inscriptie en een speciale plaquette dat uitsluitend wordt gemonteerd in auto's die geleverd worden met het Graphic Pack.

De F-TYPE SVR is ontwikkeld door Jaguars divisie Special Vehicle Operations en is de snelste en krachtigste F-TYPE. Desondanks is de auto prima geschikt voor dagelijks gebruik. De 322 km/uur snelle supercar sprint vanuit stilstand in 3,7 seconden naar de 100 km/uur. De bestuurder profiteert van de stabiele wegligging, scherpe besturing en zeer krachtige remmen. Het onderstel van de F-TYPE SVR is voorzien van aangepaste dempers en stabilisatorstangen, een stijvere achterwielophanging en bredere banden: 265/35 R20 voor en 305/30 R20 achter. Daarmee krijgt de SVR zijn kenmerkende karakter en verfijnde reacties. De Supercharged V8-motor met een vermogen van 423 kW (575 pk) laat een krachtiger en scherper geluid horen uit het lichtgewicht uitlaatsysteem van titanium en Inconel.

Jaguar F-TYPE Coupe

Prijzen voor de Jaguar F-TYPE SVR beginnen bij € 205.910,-. De prijzen van de Jaguar F-TYPE beginnen bij € 73.730,-. Een Jaguar F-TYPE SVR met Graphic Pack is te zien op de Jaguar-stand op de Autosalon van Genève, die plaatsvindt van 8 tot en met 18 maart 2018.

Wittebrug
Jaguar introduceert F-TYPE R-DynamicJaguar introduceert F-TYPE R-Dynamic
12 april 2021
Jaguar F-TYPE als 60 EditionJaguar F-TYPE als 60 Edition
9 december 2020
Jaguar F-TYPE leverbaar met Spotify appJaguar F-TYPE leverbaar met Spotify app
18 februari 2020
Jaguar F-TYPE ondergaat facelift 2020Jaguar F-TYPE ondergaat facelift 2020
2 december 2019
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum