31 augustus 2012
 

Infiniti LE

Infiniti toont LE Concept

Autozine
31 augustus 2012 | De LE Concept is een nieuwe conceptcar van Infiniti die is bestemd voor productie. Één ding ontbreekt en dat is een uitlaat. De elektrische concept maakt zijn Europese debuut tijdens de Autosalon van Parijs, in hal 1, stand 224.
AutoCoach

"De Infiniti LE Concept is een 'voor productie bestemde' conceptauto. Het meeste van wat men nu ziet, wordt uiteindelijk ook realiteit", aldus Bernard Loire, Vice President van Infiniti Europa, Midden-Oosten, India en Afrika. "Het is te vroeg om te zeggen wanneer en waar het model in de showrooms zal verschijnen. Maar we zijn blij met de recente ontwikkelingen om de verkoop van elektrisch aangedreven auto's te stimuleren, zoals in Frankrijk de verhoging van de aanschafsubsidie van 5.000 naar 7.000 euro per auto. Het is daarom passend dat de Infiniti LE Concept zijn Europese debuut in Parijs maakt".

Infiniti

Het showroommodel wordt niet alleen van de aandrijflijn van de LE Concept voorzien, ook de designtaal, die 'dynamische luxe' uitstraalt in plaats van 'elektrische auto', wordt grotendeels overgenomen.

Aan de voorzijde bevindt zich de karakteristieke, dubbel gebogen grille, voorzien van een oplaadaansluiting verborgen achter het verlichte, centraal geplaatste Infiniti-logo. De LED-achterlichten volgen de designrichting van Infiniti's recente conceptauto's, net als de teruglopende C-stijl en de sterke schouderlijn, die een vloeiende beweging uitstralen. De voorspoiler, de diffuser achter en de aerodynamische profielen aan de zijkant (allemaal voorzien van geïntegreerde verlichting) dragen bij aan de lage cW-waarde van 0.25.

Infiniti

Infiniti past een krachtige elektromotor toe met 100 kW (136 pk) vermogen en een maximumkoppel van 325 Nm, dat direct ter beschikking staat. De actieradius bedraagt naar verwachting zo'n 160 kilometer.

Het accusysteem bestaat uit een 24 kWh lithium-ion design met een ChaDeMo DC50kW snellader die het accupakket in 30 minuten voor 80 procent kan opladen. Andere oplaadmethodes worden ook onderzocht, waaronder een draadloos oplaadsysteem aan huis. Dat maakt gebruikt van een spoel die is geïntegreerd in het laadplateau, om de accu via inductie op te laden. De Intelligent Park Assist zorgt ervoor dat de auto automatisch exact boven het laadplateau stopt voor optimaal opladen; de bestuurder heeft nergens omkijken naar, want hij hoeft geen kabels aan te sluiten. De hoogfrequente, contactvrije oplader kan worden bediend via het scherm in de auto of met een smartphone, is veilig voor kinderen en huisdieren en kan eenvoudig in een garage worden gemonteerd.

Infiniti
KwikFit
Infiniti elektrisch vanaf 2021Infiniti elektrisch vanaf 2021
18 januari 2018
INFINITI onthult Q Inspiration ConceptINFINITI onthult Q Inspiration Concept
15 januari 2018
INFINITI onthult QX50INFINITI onthult QX50
29 november 2017
Infiniti Q50 ondergaat faceliftInfiniti Q50 ondergaat facelift
7 maart 2017
 

Info