15 januari 2018

Infiniti Q Inspiration

INFINITI onthult Q Inspiration Concept

15 januari 2018 - INFINITI onthult de "Q Inspiration Concept" tijdens de internationale autoshow in Detroit. De Q Inspiration Concept geeft een voorproef van de nieuwe generatie INFINITI modellen. De concept car laat zien hoe een zogenaamde VC-Turbo aandrijflijn, next-level autonome besturingstechnologie├źn gecombineerd met een uniek, op de mens gericht, interieur de ervaring van bestuurders in het middelgrote sedansegment zouden kunnen verrijken.
AutoCoach

De buitenkant van de Q Inspiration Concept laat duidelijke en strakke lijnen zien met dynamische en zelfverzekerde proporties. Het is de eerste manifestatie van INFINITI's nieuwe ontwerpvisie voor een tijdperk van geavanceerde aandrijflijnen. Het concept vermijdt klassieke sedanvormen met zijn coupéachtige uiterlijk en langgerekte silhouet.

Infiniti

Ook de binnenkant van de Q Inspiration Concept volgt een minimalistische benadering, met een strak interieurontwerp dat de bestuurder en passagiers omhult in een comfortabele omgeving.

De slim verpakte viercilinder VC-Turbo heeft de ontwerpers bevrijd van de beperkingen van de aandrijflijnarchitectuur, waardoor zij een ruim interieur konden realiseren. Aangedreven door de VC-Turbo-technologie van INFINITI, beschikt de Q Inspiration over een aandrijflijn die benzine turbocharger combineert met het koppel en de efficiëntie van een hybride- of dieselmotor. VC-Turbo transformeert continu en past de compressieverhouding aan om het vermogen en de brandstofefficiëntie te optimaliseren. De Q Inspiration geeft een voorproef op de toekomstige toepassingen voor INFINITI's variabele compressieverhouding VC-Turbo motortechnologie.

Infiniti

ProPILOT realiseert de volgende fase in het autonoom rijden voor INFINITI. Het stelt bestuurders in staat om stressvollere rijtaken aan de auto te delegeren en gebruik te maken van een verbeterd vermogen om te reageren op gevaren. Met het systeem als een 'co-piloot', behoudt de bestuurder nog altijd de ultieme controle.

"Het premium sedansegment is nogal conservatief geworden. De INFINITI Q Inspiration geeft een voorproefje van iets dat een jonger publiek kan aanspreken, die op zoek zijn naar modern design en nieuwe technologieën om te inspireren en hen te bekrachtigen", stelt Christian Meunier, INFINITI Global Division Vice President

Infiniti
XLLease
XLLease