16 maart 2009

Infiniti

Infiniti opent tweede verkooppunt in Nederland

16 maart 2009 - Infiniti opent een tweede verkooppunt in Nederland. In het hagelnieuwe Infiniti Center Amsterdam worden alle modellen van Infiniti op een dynamische wijze gepresenteerd. Het Infiniti Center Amsterdam is gevestigd aan de Snijdersbergweg 101 parallel aan de Gaasperdammerweg (=A9) in Amsterdam. Twee maanden geleden werd al het Infiniti Center Rotterdam geopend.

Infiniti Center Amsterdam, dat vanaf heden open is voor het publiek, trapt af met twee primeurs. Op vrijdag 20 maart en zaterdag 21 maart kunnen, naast de vier huidige modellen van Infiniti, twee bijzondere showauto's in het Center worden bezichtigd. Dat is de adembenemende Infiniti Essence, een studiemodel dat afgelopen week op de autosalon van Genève aan de wereldpers werd onthuld én de Infiniti G37 Cabrio. Deze laatstgenoemde auto wordt overigens pas in het najaar van 2009 in Nederland geïntroduceerd.

Infiniti

De Infiniti Essence showcar is een reflectie van de toekomstige designtaal van Infiniti. Het studiemodel komt van de hand van designdirecteur Takashi Nakajima. De Infiniti Essence heeft een hybride aandrijvingsysteem dat goed is voor 600 pk. De 3.7-liter benzinemotor levert 440 pk. De elektrische motor, die gekoppeld is aan een lithium-ion batterij, 160 pk.

Het vijfde Infiniti-model voor Europa is de Infiniti G37 Cabrio. Het wellicht meest verleidelijke model van Infiniti tot nu toe is vanaf de zomer van 2009 in Europa leverbaar, maar is nu al in Amsterdam te zien.

Het Infiniti Center Amsterdam heeft een al even zeer bijzondere 'state-of-the-art'-vormgeving. Het design van dit Center wordt bepaald door strakke lijnen en een heldere en moderne vormgeving. Een bijzonderheid is de constructie. Het Infiniti Center Amsterdam is op hoogte gebouwd. Het Center ligt daardoor op hetzelfde niveau als de naast gelegen A9.

Infiniti

Volgens directeur Jurgen Richter van het Infiniti Center Amsterdam sluit de vormgeving van de twee Infiniti Centers naadloos aan bij de uitstraling van het automerk. "Infiniti is een bijzonder merk dat afkomstig is uit Japan. Het merk staat voor hoogwaardig vakmanschap en kenmerkt zich door een aansprekend desig. Alle Infiniti's hebben een zeer rijk interieur en onderscheiden zich door verbluffende prestaties. De Infiniti Centers in Amsterdam en in Rotterdam hebben dezelfde ingetogen premium uitstraling. Het bezoeken van een Infiniti Center geeft een potentiële Infiniti-rijder dezelfde ervaring als het binnenkomen in een modern vijfsterren designhotel. Ik ben er dan ook zeer trots op dat ik Infiniti, samen met een goed team van ervaren mensen en samen met mijn collega's in Rotterdam, in Nederland mag vertegenwoordigen", aldus Jurgen Richter.

Wittebrug
XLLease