23 april 2016
 

Infiniti QX Sport Inspiration

Infiniti onthult QX Sport Inspiration

Autozine
23 april 2016 | Infiniti onthult de QX Sport Inspiration tijdens de 2016 Beijing Auto Show. De QX Sport Inspiration toont de visie van het merk voor een volgende generatie, middelgrote premium SUV.  Met de QX Sport Inspiration is Infiniti gestart om de mogelijkheden te verkennen om haar portfolio uit te breiden in de markt van middelgrote SUV's, een van 's werelds grootste en snelst groeiende premium segmenten.
AutoCoach
Info

Het nieuwste concept belooft veelzijdigheid off-road, geholpen door zijn verhoogde bodemvrijheid van 230 mm, alsmede het rijcomfort op de weg zoals dat wordt verwacht van elke Infiniti. Het concept heeft een sobere, doelgerichte vorm met een korte overhang vooraan.

Infiniti

De QX Sport Inspiration borduurt voort op karakteristieke designelementen, met inbegrip van een nieuwe interpretatie van Infiniti's kenmerk 'halve maan-gesneden' C-stijl, waarbij de voorste rand van de halve maan wordt verhoogd; in navolging op de Q80 Inspiration Concept. Door het toevoegen van nadruk op dit kenmerk wordt de kromming van de C-stijlen weerspiegeld in de lijnen van de achterruit.

De carrosserie versmalt naar beneden toe vanaf het dak van de concept car (1650 mm maximale hoogte) in de richting van de achterklep die hoekig is om het 'naar voren leunende', coupéachtige silhouet van de auto te accentueren.

Infiniti

Vanaf de voorzijde strekt de bovenste lijn van Infiniti's bekende dubbele boog grille zich uit via de scherpe, high-performance, gerichte 'menselijke oog' koplampen (een ander kenmerkend ontwerpthema van Infiniti) en de rand van de motorkap om een karakteristieke lijn te vormen die doorloopt over de brede, uitlopende voorste wielkasten en langs de flanken naar de spits toelopende achterzijde.

Aan de voet van de slanke 'zwevende' A-stijlen zijn kleine naar achteren gerichte camera's in slanke behuizingen geplaatst die de traditionele achteruitkijkspiegels vervangen. De A-stijlen sluiten aan op het panoramische glazen dak, dat zich uitstrekt tot aan de achterklep. Het dak is voorzien van een zogenaamde Cosmic Chrome coating, welke het glazen dak visueel laat aansluiten op de dak spoiler. Dit verzorgt naast een onderscheidende esthetische functie ook het beheer van de temperatuur in de cabine.

Infiniti

In navolging van de organische, natuurlijke contouren van het exterieur en interieur hebben de ontwerpers van Infiniti geëxperimenteerd met verschillende materialen voor het interieur. De QX Sport Inspiration is voorzien van een two-tone zwart-wit interieur, met zwarte vlakken die lijken op bepantsering die contrasteert met de zachte vormen van de heldere witte vlakken.

Veel oppervlakken van de cabine zijn gehuld in sterk zwart zadelleer, dat door de ontwerpers gebruikt wordt om structuren en vormen te geven aan het centrale bedieningspaneel, maar ook aan de onderzijde van het dashboard, armleuningen en de hoedenplank. De dikte, afwerking en vormgeving van het materiaal wordt gebruikt om het rijke, natuurlijke gevoel van het leder te accentueren en om het handgemaakte uiterlijk van de cabine te benadrukken. Een aantal van de zwarte lederen oppervlakken zijn bewerkt om op de scherpe hoeken van een kristallen prisma te lijken. Zwart zadelleer is ook gebruikt voor de bekleding van de vloer en de kickplates die voorzien zijn van verlichte, met laser-gesneden, Infiniti logo's.

Infiniti

Bestuurders kunnen tussen rij modi schakelen met een draaiknop op de middenconsole en van versnelling wisselen met paddle-shifters gemonteerd aan de achterzijde van het stuurwiel. Compacte beeldschermen zijn, makkelijk zichtbaar voor de bestuurder, geïntegreerd in de A-stijlen en projecteren de beelden van de twee naar achteren gerichte camera's die de buitenspiegels vervangen. Tussen de voorstoelen biedt een klein touchscreen de achter passagiers controle over de ventilatie.

Infiniti heeft een wereldwijd netwerk van ontwerpstudio's in Japan, het Verenigd Koninkrijk, China en de Verenigde Staten. Het ontwerpnetwerk haalt inspiratie op uit elke regio van de wereld, waarbij elke studio focust op de karakteristieken van hun respectieve regio en een beeld verstrekt voor de behoeften en wensen van haar klanten.

Infiniti

De Infiniti ontwerpstudio in Londen, Verenigd Koninkrijk, evalueert en weerspiegelt de moderne Europese smaak en haalt inspiratie uit traditionele en moderne interpretaties van luxe in de automotive. Het ontwerpcenter in Beijing in China neigt vooral gedurfd te zijn in de ontwerpen en daagt de conventionele normen voor vormgeving uit. Het Infiniti Design center in San Diego, Verenigde Staten, gelegen in Infiniti's grootste markt, verstrekt inzichten in de levensstijl van de VS-westkust en de wensen en behoeften van Amerikaanse autokopers in het algemeen. Tot slot biedt het in Atsugi in Japan gevestigde centrale design center de leidraad voor elk van de andere studio's en ontwerpen zeer vooruitstrevende maar ook productie-realistische ontwerpen.

Infiniti elektrisch vanaf 2021Infiniti elektrisch vanaf 2021
18 januari 2018
INFINITI onthult Q Inspiration ConceptINFINITI onthult Q Inspiration Concept
15 januari 2018
INFINITI onthult QX50INFINITI onthult QX50
29 november 2017
Infiniti Q50 ondergaat faceliftInfiniti Q50 ondergaat facelift
7 maart 2017