5 april 2012

Infiniti LE Concept

Infiniti onthult LE Concept

5 april 2012 - De Infiniti LE Concept beleeft op de autoshow van New York zijn wereldpremière. Weliswaar is er veel gelijkenis met de futuristische voorgangers, maar deze Infiniti LE Concept toont ook de realiteit. Een productieversie staat binnen twee jaar in de showrooms en vormt Infiniti's eerste geheel emissievrije luxueuze sedan.
AutoCoach

Van meet af aan is de LE Concept ontworpen als een echte Infiniti. Het model heeft ongeveer dezelfde lengte als de Infiniti G Sedan. Dit om te onderstrepen dat Infiniti van mening is dat elektrisch aangedreven auto's niet klein hoeven zijn.

Infiniti

Een aantal voorzieningen draagt bij aan de Cw-waarde van 0,25, waardoor de actieradius wordt vergroot. Voorbeelden hiervan zijn aluminium wielen met aerodynamische vorm, de hoge kofferbak, de diffuser en de zijspoilers met geïntegreerde verlichting. In de grote grille gaat onder het verlichte embleem van Infiniti het laadpunt schuil. Ook aan de voorzijde is de spoiler verlicht.

Speciale verlichting onder de diffuser benadrukt de mogelijkheid van draadloos opladen. Het opmerkelijke uiterlijk wordt geaccentueerd door de blauwe led-verlichting rondom. Om zijn elektrische aard te benadrukken is er een unieke blauwe lak ontwikkeld, speciaal voor de elektrische auto's van Infiniti ("EV Blue").

Om de ruimte in het interieur zo groot mogelijk te maken zijn de accu's onder de vloer van het passagierscompartiment gemonteerd. Hierdoor wordt een laag zwaartepunt verkregen en daarmee een optimaal rijgedrag. Bovendien wordt de bagageruimte maximaal benut, zonder beenruimte of het comfort van de achterpassagiers te beperken.

Infiniti

In het instrumentenpaneel worden moderne digitale displays gecombineerd met analoge tellers, waarmee een zowel exclusieve als futuristische atmosfeer wordt gecreëerd. Een display biedt bestuurder informatie over de actieradius die zowel op boordcomputer als op Internet is gebaseerd. Een database wordt voortdurend geactualiseerd met nieuwe oplaadpunten. De bestuurder is daarmee altijd op de hoogte van geschikte oplaadpunten op de plaatsen in de omgeving van waar hij rijdt.

De bekleding van stoelen en portieren is geïnspireerd op de 'Eriashi' (kraag) van Japanse kimono's. Infiniti heeft gebruik gemaakt van suède met paarse accenten en leder. Het elektrische karakter wordt verder onderstreept met een paarse gloed voor de bovenzijde en helder wit voor de onderzijde van het interieur.

Met het doel van 'indrukwekkende acceleratie zonder de actieradius te beperken' voor ogen, zochten de ingenieurs naar stille en naadloze respons voor moeiteloze acceleratie. Een koppel van 326 Nm is bij alle toerentallen direct beschikbaar. Het accusysteem van de Infiniti LE Concept bestaat uit een gelaagde lithium-ion-accu (Li-ion) met een capaciteit van 24 kWh, en een ChaDeMo-snellader met een capaciteit van 50 kW.

Infiniti

Het draadloze laadsysteem werkt via inductie met een spoel die is ingebouwd in de garagevloer. De primaire spoel is aangesloten op de energiebron die zorgt voor een magnetisch veld dat de tweede spoel in de LE Concept oplaadt. Deze hoogfrequente oplaadmethode wordt bediend via de dubbele display of de smartphone en kan volkomen veilig voor kinderen en huisdieren worden ingebouwd in de garagevloer.

XLLease
AutoCoach