27 april 2006

Infiniti

Infiniti komt in 2008 naar Europa

27 april 2006 - Nissan Motor Co. Ltd. kondigde vandaag aan dat het luxe merk Infiniti in 2008 op de Europese markt zal worden geïntroduceerd. Deze beslissing werd in Tokio tijdens een persconferentie over de fiscale resultaten voor 2005 bekendgemaakt door Carlos Ghosn, President en CEO van Nissan.

Infiniti werd in 1989 in de Verenigde Staten en Canada gelanceerd. Op dit moment wordt het merk in Noord-Amerika, Taiwan, het Midden-Oosten en Korea verkocht. In 2006 zal Infiniti ook in Rusland worden geintroduceerd, gevolgd door China en de Oekraine in 2007.

Infiniti

"In 1999 hebben we besloten om zwaar te investeren in het merk Infiniti, waarbij we ons focussen op perfecte producten en een eersteklas gevoel van eigendom", aldus Ghosn. "Door die investering is Infiniti het snelst groeiende luxemerk in de Verenigde Staten. Het merk staat mondiaal bekend om zijn mix van design, prestaties en luxe. Nu zullen we dit unieke merk ook aan klanten in Europa aanbieden", vervolgde Ghosn.

Infiniti zal in Europa gedistribueerd worden via een apart sales- en servicenetwerk dat in de loop van 2008 operationeel wordt. Meer details over de definitieve productrange, de eigendomservaring en de bedrijfsstructuur zullen op een later tijdstip onthuld worden.

Infiniti
XLLease
XLLease