5 september 2006

Infiniti

Infiniti gelanceerd in Rusland

5 september 2006 - Infiniti, het luxemerk van Nissan, is vanaf dit najaar te koop in Rusland. Het betreden van de Russische markt is een opstap naar de introductie van Infiniti in Europa in 2008. Het merk heeft al laten weten zijn Europese hoofdkantoor in Rolle, Vaud Canton, Zwitserland te vestigen.

De officiele introductie van Infiniti in Rusland vond plaats tijdens de internationale autobeurs van Moskou, die van 30 augustus tot en met 3 september gehouden werd. Dit najaar zijn de crossover FX en de sedan M met naar keuze een 3,5-liter V6-motor of een 4,5-liter V8-motor te koop bij dealers in Moskou en Sint Petersburg. In de nabije toekomst worden ook de sportsedan G35 en de SUV QX56 aan het Russische Infiniti-assortiment toegevoegd.

Infiniti

De entree van Infiniti op de Russische markt is onderdeel van de wereldwijde expansie van het merk, die staat beschreven in het driejarenplan van Nissan, Value Up. Gelanceerd in de Verenigde Staten en Canada in 1989, wordt Infiniti nu al verkocht in Noord-Amerika, Taiwan, Korea en het Midden-Oosten. De lancering van het merk in China en de Oekraine staat gepland voor 2007 en in Europa voor 2008.

De lancering van Infiniti in Rusland dit najaar wordt ondersteund door een toegewijd verkoop- en servicenetwerk van twee dealerschappen in Moskou en een in Sint Petersburg. De dealers zullen daarbij het nieuwe concept Retail Environment Design Initiative (IREDI) hanteren in onder meer hun showrooms. IREDI is de dynamische en wereldwijde inrichtingsstandaard voor Infiniti-dealers. IREDI is ook een van de steunpilaren van de Total Ownership Experience (TOE), Infinitis klantgerichte filosofie die toegewijd is aan het opbouwen van langdurige relaties die verder gaan dan alleen het product en die de Japanse luxe omarmen.

Infiniti
XLLease
KwikFit