18 december 2012

Infiniti

Infiniti geeft modellen nieuwe namen

18 december 2012 - Infiniti geeft de bestaande modellen nieuwe namen. Vanaf modeljaar 2014 zal het merk haar nieuwe benamingen invoeren voor de complete range. Het eerste model met het Q label zal de Q50 worden, een geheel nieuwe premium sport sedan die wordt onthuld op de Noord Amerikaanse International auto show in Januari 2013.

Het Japanse premiummerk zal zijn modellenrange vanaf 2014 benoemen met een Q voor sedans en cabriolets en een QX voor crossovers en SUV's. Elk model zal verder worden geïdentificeerd met een dubbel nummer dat zal staan voor de plaats van het model in de hiërarchie.

Infiniti

Deze strategische verandering reflecteert het verlangen vanuit Infiniti naar helderheid en een samenhangend geheel tijdens de implementatie van het ambitieuze groeiplan waar het merk aan werkt. Inclusief de significante uitbreiding van het Infiniti modellenportfolio.

"De laatste paar maanden, hebben we lang gepraat over ons merk gepraat met onze dealers, klanten en zakenpartners. De benodigde nieuwe identiteit en richting om onze klanten bekender te maken met onze modellen werd duidelijk, helemaal vanwege de ophanden zijnde uitbreiding van ons aanbod", aldus Johan de Nysschen, president van Infiniti Motor company Limited.

Kijkend naar de nieuwe benamingfilosofie laat hij ook weten: "Om dit te bereiken hebben we een duidelijke en helder namenstrategie nodig die een consistente basis biedt. Na een uitgebreid onderzoek en evaluatie kwamen we tot de conclusie dat de 'Q' de inspiratie die wij in de aankomende Infiniti modellen willen stoppen het beste omvat. Daarnaast benadrukt het onze performance drang door terug te grijpen op onze historie met de Q45; Infiniti's eerste model uit 1989".

XLLease
XLLease